[E36] Łożysko tylne

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Darkshine

[E36] Łożysko tylne

Post autor: Darkshine »

Mam wachacz rozebrany tylko nie umiem sie dostać do łożyska , wydaje mi sie że jest to na wcisk i jak mam to rozebrac , potrzebny jest jakiś ściagacz????
Ostatnio zmieniony 2008-11-23, 19:34 przez Darkshine, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

lozyska przewaznie sa na prasie wciskane wiec recznie ciezko bedzie wyjac.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Darkshine

A jak jest z linkami , bo zmieniam bębny na tarcze , czy linki są takie same czy trzeba kupić nowe???
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

na reczny linki chyba beda mogly zostac. Zreszta nie wiem jak tam z zaczepami.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
virus

Post autor: virus »

jak zmieniasz z bębna na tarcze na musisz przypadkiem zmienić piasty koła??
Awatar użytkownika
korona
Zaawansowany forumowicz

Post autor: korona »

Misiek-BMW1 ma już wszystkie potrzebne części.

Linka jest troche inna ale da się przerobić.

Łożysko trzyma w wahaczu pierścień Segera, zdejmiesz go po wyciśnięciu piasty z łozyska. Uważaj bo zazwyczaj rozpada się przy tym łażysko na kawałki... Jest dwubiezniowe i jedna z bieżni zostaje na piaście a kulki się wysypują. Po Po wyjęciu pierścienia wyciskasz łożysko na prasie.
Darkshine

Ok, o to mi chodziło !!

PS do Korony

Tulejki prawie wszystkie do wymiany oprócz tych małych nie wachliwych , a wachliwe jedna ma luz a na drugiej jest osłona roz...... , ale przesmaruje i wszdze osłone z tej co ma luz , a po za tym zaciski wyczyszczone , pomalowane , stabilizator tez , gumy i uszczelniacze nowe kupione czekaja na założenie , w jednym wchaczu brakowało sprężynek ściągających szczeki do siebie i te małe sprężynki z tym zaczepem co trzymają szczeki, ogólnie jestem zadowolony , koszty troche przekroczyły moje wyliczenia ale i tak jest dobrze pozdr. :bmw:
Awatar użytkownika
korona
Zaawansowany forumowicz

Post autor: korona »

Sporą część kasy odzyskasz sprzedając swoje części więc nie jest źle, gdzie kupiłeś te sprężyny do szczęk?
Darkshine

Jeszcze ich nie mam , ale w sklepie motoryzacyjnym u mnie w zabrzu facet mi je kołuje , czekam narazie na nie :bmw:

[ Dodano: 7 Grudzień 2008, 20:30 ]
Mam cały komplet na dwa koła 36 zł

[ Dodano: 23 Styczeń 2009, 11:16 ]
Mam pytanko dotyczace łożysk jakiej firmy polecicie , nie za drogie ale w miare żywotne zebym za rok czy dwa lata nie musiał znowu wymieniać :bmw:
ODPOWIEDZ