[Exx] problem z LPG

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
piotrek E39

[Exx] problem z LPG

Post autor: piotrek E39 »

wczoraj sobie jadę na LPG i stanołem na światłach i nagle centralka przełączyła mnie na zasilanie Pb ( benzyne) i nie da sie przełączyć na LPG wogóle nie swieca zadne diody. po zgaszeniu i odpaleniu ponownym diody na centralce mrugną jeden raz i dalej echo nie da sie przerzucic na LPG. Instalka 2 generacji sterownik firmy Lecho. co to może być??
Grzesio

Post autor: Grzesio »

ja mojej E30 mialem zaraz przy wyjsciu od akumulatora dwa bezpieczniki szczerze nie wiem po co az dwa i jedenzardzewial i jak leeko poruszylem bylo ok po jakims czasie znowu to samo i mialem identyczne objawy jak Ty moze warto zobaczyc:)
piotrek E39

ooo widzisz sprawdze tylko ja mam aku z tyłu to raczej przy aku moze nie byc bo nie kojarze bezpiecznikow tam ,ale poszukam przy sterowniku z przodu gdzies je raczej namierze. bo kolego sadzisz ze centralka raczej sie nie zepsula??
Swobi

Post autor: Swobi »

Będziesz miał z przodu, tak jak ja.Sprawdź bezpieczniki najpierw.
piotrek E39

swobi ile ci łyka gazowni na 100??
Swobi

Post autor: Swobi »

zależy, średnio licze 20l ale przy normalnej jeździe 17-18
Grzesio

Jak sterownik to jest zero reakcji i jak sie zepsoje w czasie jazdy to pokaszle pokaszle zgasnie calkiem i na paliwo przelaczy zelzezy jeszcze czy masz sekwencje czy normalny ;)
piotrek E39

Faktycznie bezpiecznik wywalony, po wymianie bezp. pochodził jakies 15 min i znowu wywalilo. potem za kazdym razem jak przelaczalem na gaz to wywalalo bezpiecznik. odpiołem spinki od elektromagnesu i byly zasniedziale wyczyscilem i wszystko ok zrobilem ponad 100 km jak narazie i jest wszystko ok.
Grzesio

i Git :) a pojechal bys do mechanika to pewnie by cos wymyslil i znowu ubytki w kieszeni :) a tak to komplet bezpiecznikow 5 zł :D i chwila kombinowania :)
piotrek E39

no dokładnie pewnie by skasowal i powiedzial ze wymienil polowe instalacji.
Awatar użytkownika
El Diablo
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: El Diablo »

grzesio9251 pisze:komplet bezpiecznikow 5 zł
ja mam po 3zł :DDD
Grzesio

El Diablo pisze:
ze sklepu wszystko po 2,50 ?;>:D albo chinkie podróbki trzeba kupowac ruskie oryginaly hahah :d xD
piotrek E39

grzesio9251 pisze:
El Diablo pisze:
ze sklepu wszystko po 2,50 ?;>:D albo chinkie podróbki trzeba kupowac ruskie oryginaly hahah :d xD
tak tak mozna tez zmostkowac kawalkiem druta w gniezdzie bezpiecznika i wtedy 0zl hehehe
ODPOWIEDZ