[E36] 320i lpg
[E36] 320i lpg
witam jak sie sprawuje BMW 320 coupe z Gazem Czy sie psuje czy duzo mocy traci itd.):):)
Ostatnio zmieniony 2009-09-17, 19:49 przez seebcio86, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
Jestem nowy i mam zamiar kupić E46 kombi. Zastanawiam sie jednach czy do silnika 2.0 bedzie pasował LPG. Wiem ze już pewnie było duzo na ten temat i czytałem prawie całe forum, ale chce sie jeszcze upewnić. Bo kiedyś gdzieś słyszałem ze w BMW 2.0 po zainstalowaniu LPG z głowicy robi sie banan, czy to prawda?
Pozdrawiam
Jestem nowy i mam zamiar kupić E46 kombi. Zastanawiam sie jednach czy do silnika 2.0 bedzie pasował LPG. Wiem ze już pewnie było duzo na ten temat i czytałem prawie całe forum, ale chce sie jeszcze upewnić. Bo kiedyś gdzieś słyszałem ze w BMW 2.0 po zainstalowaniu LPG z głowicy robi sie banan, czy to prawda?
Pozdrawiam
pazura87 pisze:wogole gaz w BMW to jest jedna wielka pomyłka. No ale jeśli już masz i dbasz o nią, tzn jest dobrze wyregulowana dawka itd... to temp. spalania powinna być w granicach normy wtedy ta głowica troche pozyje. Do twojego auta tylko instalacja sekwencyjna, wiec bedzie chodzic wrrrr jak slysze lpg
powiedzial zatwardzialy ropniaczek...
gaz do bmw musi byc zakladany u kogos kto wie o co chodzi ( odpowiednie nawierty w kolektorze dolotowym lub podstawki pod wtryski paliwa ) do tego sekwencja na odpowiednich wtryskach i auto straci moze 5-10 koni MAX jezeli instalacja jest dobrze wyregulowana...
jest jeszcze jedna sprawa....kupujac auto nie zaklada sie gazu na drugi dzien.....tylko jezdzi na paliwie .....robi te 2000 km i DOPIERO po sprawdzeniu kondycji silnika wymianie wzsystkiego co wymienic trzeba zaklada sie gaz....
UKLAD CHLODZENIA musi byc TIP TOP bo BMW sa na to szczegolnei wrazliwe ( aluminiowe glowice )
nic nie ma prawa znikac z silnika ( plyn chlodniczy czy olej ) jezeli silnik jest w zlej kondycji i cos nie dziala to gwarantuje ze gaz go dobije...ale jezeli jest dbane ( duzo czestsze kontrole oleju i innych plynow ) do tego gaz zainstalowany poprawnie z poprawnie dobrana mieszanka ( ograniczenie spalania stukowego ) dobre wtryski i serwisowana instalacja gazowa to nic nie ma prawa sie dziac...
...tak znowu sie czepiam...
ale sam jestes roposmigaczempazura87 pisze:i benzynowiec, bo benzynowe silniki też mam w rodziniepowiedzial zatwardzialy ropniaczek...
[ Dodano: 30 Listopad 2010, 09:18 ]
swietna wypowiedz...ja kazdemu zycze takiej zapalniczki: http://www.topspeed.com/cars/ac-schnitz ... 43003.htmllechu77 pisze:i tu sie zgodze z pazurem gaz jest dobry do zapalniczek i kuchenek
i co w tym by wstydu nie bylo ?
...tak znowu sie czepiam...
To ja Ci proponuję rocznie 30 000 km i tankowanie 540 na benzynie Zobaczymy jak długo będziesz taki mądrylechu77 pisze:i tu sie zgodze z pazurem gaz jest dobry do zapalniczek i kuchenek
Przypuszczam że gdybyś miał robić tyle 328 przy spalaniu 12 PB w mieście to już byś leciał do zakładu montować LPG
Ja miałem gaz w 540 i nie było żadnego problemu, tylko tak jak BeleX pisze... Grunt to kondycja silnika no i odpowiedni monter który ma pojęcie, a wtedy wszystko będzie śmigało w jak najlepszym porządku