[E36] swap z 1.6 na 2.8

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
patrykowski
Zaawansowany forumowicz

[E36] swap z 1.6 na 2.8

Post autor: patrykowski »

gadalem z gosciem ktory tym sie zajmuje i zaproponowal mi to:
Swap na 2.8 za 6.500 zł Kompletny:
"
Hamulce przodnie na tarcze wentylowane hamulce tylne na rćze wentylowane z calymi wachaczami, wal most polosie, silnik z calym ospzrerzetem, skrzynia spzrdeglo wiazka silnika wsyztskie plastyki pod maska i [na forum nie przeklinamy]
filtr paliwa wydajniejszy ztreba by kupic od 2.8 i pzrenies w fabryczne meijsce przy podluznicy jak ma 2.8
na i podtswowa spraw azamonaiekm caly kompletny wydechz 2.8 w cene mas zwliczony
...bedzie smzial seryjne cale hamulce z 2.8 :)
przod bedzies zmial nawet wentylowany a nie jak teraz z wykle lite tarcze"

podobno wszystko pod kluczyk;) gosciu z tego co wyczytalem robi tego bardzo duzo w e30 i e36,
Czas operacji ok tygodnia

pytanie czy Cena dobra i jakie z tym moga wiazac sie problemy?
Darkshine

Post autor: Darkshine »

Cena proporcjonalna do wykonywanej pracy ,ja sie zmiescilem w 5000 ale wszystko co mogłem zrobilem sam , zmiana zawiasu, chebli , a co sie bedzie dzialo po swapie , napewno bedzie cos do zrobienia ,mi wyszedl termostat , nieszczelne przewody od wspomagania,wymiana czujnika swiatel wstecznych, oczywiscie robilem wszystko sam ,zaoszczedzilem na mechanikach :br:
jarku

Post autor: jarku »

który rok masz tej 1,6? i co sie dzieje z Twoim silnikiem, zawiasem, wydechem?
Aurel
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Aurel »

cena taka standardowa można powiedzieć ! sam silnik kompletny 2.8 to trzeba z 3500 dać, a tu jeszcze masz hamulce, dyfer, wydech i inne........cena dobra ! kto to robi ?
ODPOWIEDZ