[E36] jade-cieplo, stoje-zimno?

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
whucrew
Maniak forumowy

[E36] jade-cieplo, stoje-zimno?

Post autor: whucrew »

Witam serdecznie wszystkich

mam e36 z 97r. no i problem jak w temacie. Jak jade to moje ogrzewania grzeje a gdy sie zatrzymuje (stoje na wolnych obrotach) to robi sie zimno.. I tak sobie mysle.. Co jest?

I tak mi sie wydaje jakby czasem nie grzal podczas jazdy ale przekrece troche pokretlo temperatury i zaczyna grzac.. kocham swoje auto ale czasem mnie slabi he he..

Z gory dzieki za pomoc..
Ostatnio zmieniony 2010-02-18, 23:03 przez whucrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Awatar użytkownika
Jacko
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Jacko »

problem może być w dmuchawie :) jak jedziesz i ci grzeje to przez pęd powietrza masz ogrzewanie a jak stoisz to niema pędu powietrza i zimno ci sie robi w aucie, musiał byż zajżeć do dmuchawy to moga być jakieś paprochy, najlepiej zkontrolować cały nawiew :) tak myśle.. :] :bmw:
whucrew
Maniak forumowy

No własnie takich rad mi trzeba zeby od razu wszystkiego nie przewracac do gory nogami. Ok jak tylko bede mial czas to to sprawdze i poinformuje o efekcie operacji :wink:
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

W wiekszosci 6 cylindrowcach jest podobnie ze mniej grzeje na wolnych niz na obrotach powodem jest pewnie slaby obieg plynu na wolnych obrotach pogorszone przez zanieczyszczenia i kamin w ukladzie :( mialem tak w e30 320 i teraz mam w e36 325 ;)
virus

Post autor: virus »

bedzie pewnie zapowietrzony układ.Miałem kiedyś podobne objawy
whucrew
Maniak forumowy

No i panowie opanowalem ten temat i juz wiem co bylo grane(dzieki waszej pomocy takze :bmw: ). Wiec tak. Jakis czas temu mialem trudny do zlokalizowany wyciek z ukladu.. znalazlem, wymienilem, dolalem i odpowietrzylem. I mysle sobie problem z glowy. Fakt ze jak sie stoi to jednak slabiej grzeje ale co sie okazalo.. znow brak plynu w wyrownawczym.. dolewalem i ubywalo. A jak bylo malo to na postoju nie grzal.. ot cala tajemnica. Poki co nie szukam tego wycieku bo ogolnie za mokro i go nie znajde, wsypalem narazie zamulcz i pomogo. Plynu nie ubywa i grzeje jak diabli.. wszystki jeszcze raz dzieki za pomoc.. Grunt ze jezdzi nie :wink: :kolebka:
virus

Post autor: virus »

no widzisz!!- udało Ci sie
ODPOWIEDZ