[E36] elektryka
[E36] elektryka
Cześć mam problem ze swoim BMW E36 Compact a mianowicie mam taki problem,wczoraj na wieczór zaczoł mi szwankowac centralny zamek nie otwierał sie,dzis rano przestał działać całkiem i jak otworzyłem auto to wszystkie kontrolki mi sie swieciły a nie moglem go odpalic wcale nie krecil rozrusznik, lecz gdy wyiołem bezpiecznik ze skrzynki spod maski to samochód pali normalnie tylko nie swiecą mi lampki w srodku i niedziała centralny co to moze byc pomóżcie a ten bezpiecznik znajduje sie na pozycij 13 w skrzynce o którym mowilem wczesniej
Ostatnio zmieniony 2010-02-17, 23:12 przez melphy, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja w takiej sytuacji po pierwsze sprawdziłem bym klemy na akumulatorze, czy nie są zaśniedziałem i przede wszystkim czy dobrze przykręcone. Jest taka możliwość że wyciągnięcie bezpiecznika tylko przez zbieg okoliczności pomogło.
W przypadku złego styku central mógł szwankować a po przekręceniu kluczyka w pozycję zapalania przy złym styku wszystkie kontrolki przygasły a rozrusznik nie przekręcił.
Pozdrawiam
P.S. Ta ortografia mnie aż razi...
W przypadku złego styku central mógł szwankować a po przekręceniu kluczyka w pozycję zapalania przy złym styku wszystkie kontrolki przygasły a rozrusznik nie przekręcił.
Pozdrawiam
P.S. Ta ortografia mnie aż razi...
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."
PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT
PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT
- Jacko
- Zaawansowany forumowicz
13 to jest zespół sterowania silnika pewnie coś robi zwarcie, spróbuj zmienić bezpiecznik bo może go wybiło i włóż mocniejszy
[ Dodano: 17 Luty 2010, 13:33 ]
powinien tam być bezpiecznik 7,5 A, albo jak umnie kiedyś zwarcie robił centralny i okazało sie że tam były wmontowane 3 puszki z centralnego i każdy innego fachowca ;P
[ Dodano: 17 Luty 2010, 13:33 ]
powinien tam być bezpiecznik 7,5 A, albo jak umnie kiedyś zwarcie robił centralny i okazało sie że tam były wmontowane 3 puszki z centralnego i każdy innego fachowca ;P
Ostatnio zmieniony 2010-02-17, 14:29 przez Jacko, łącznie zmieniany 1 raz.