[E32] Nierowna praca silnika

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Armani

[E32] Nierowna praca silnika

Post autor: Armani »

Witam
to znowu Ja :mrgreen:

:mrgreen: Po wymianie rozrusznika dzieje sie cos dziwnego swiatla sa slabsze dopiero jak gazuje ta sa mocniejsze tak samo z nawiewem i wogole auto chodzi tak jakby miala zgasnac zaraz wie ktos moze o co chodzi i jak temu zapobiec? :mrgreen:
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

:shock: :shock: :shock:
jak światła to może ma słabe ładowanie, pasek, może za luźny???

Co do reszty to może kable, świece, sonda lambda, bo silniczek krokowy to chyba nie :DDD

Nie wiem :neutral: ja bym zaczął od świec.
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
GREG_V8
Zaawansowany forumowicz

Post autor: GREG_V8 »

Pasek lub alternator ... sprawdz jakie masz ładowanie :wink:
Banditen Motor Wagen
Armani

ladowanie jest dobre auto bylo podpiete pod komputerem i wykazalo ze to Sonda lambda do wymiany ale niestety podobno tylko orginal musi byc bo zamienniki nie podchodza nie wiem ile w tym prawdy :cry:
Pablo

Post autor: Pablo »

Sonda niema nic do przygasajacych swiartel chyba ze obroty sa natyle nie rowne i schodzi na nich tak bardzo ze gubi ladowanie a sondaori nie jest droga bo cos kolo 350zl kosztuje tyle ze v8 ma wiecej niz jedna ;p co do samego gubienia pradu to obstawiam regulator w altermnatorze
Armani

powiedzieli mi ze mam za male obroty (500) a powinno byc conajmniej 1000 :roll: no i juz sam nie wiem o co chodzi i do tego te stuki przy hamowaniu :cry:
przemo85
Zaawansowany forumowicz

Post autor: przemo85 »

1000 ?? troche za duzo,ja u siebie mam 600,ale tak ok 800 to bylo by git :)
BardzoMądryWybór ;)
ODPOWIEDZ