[E46] drgania kerownicy
[E46] drgania kerownicy
mam taki problem z moją e46 ,
mam drgania na kerownicy przy szybkosciach od 70 do 140. myslałem ze to cos z kołami albo z oponami, załozyłem inne felgi z oponammi , mysłalem ze sie to uspokoi. Nie ma zadnej poprawy , dziwne jest to ze czasem wysepują te drgania a czasem nie wystepują.
Moze spotkaliscie sie z takim problemem .
poradcie co co może byc
Jutro jade sprawdzic wywazanie kół bez odkrecania z samochodu ,zobaczę co z tego wyniknie.
mam drgania na kerownicy przy szybkosciach od 70 do 140. myslałem ze to cos z kołami albo z oponami, załozyłem inne felgi z oponammi , mysłalem ze sie to uspokoi. Nie ma zadnej poprawy , dziwne jest to ze czasem wysepują te drgania a czasem nie wystepują.
Moze spotkaliscie sie z takim problemem .
poradcie co co może byc
Jutro jade sprawdzic wywazanie kół bez odkrecania z samochodu ,zobaczę co z tego wyniknie.
Jesteś pewien, że koła są dobrze wyważone???
Bo to jest właśnie prędkość, która "wychwytuje" niedoważone koła.
Fakt tarcze mogą być skrzywione, ale nie ma w takim razie opcji żeby raz drgały, a raz nie.
Cylinderki na dociskach tarcz są OK???
Nie blokują się???
Bo to jest właśnie prędkość, która "wychwytuje" niedoważone koła.
Fakt tarcze mogą być skrzywione, ale nie ma w takim razie opcji żeby raz drgały, a raz nie.
Cylinderki na dociskach tarcz są OK???
Nie blokują się???
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja wymieniłem u siebie tylko sworzeń. Polecam Ci bez tej gumy takie , bo te drugie rodzaje poprostu są no na krótko znam się , bo to robię. Moge Ci załatwić sztuka takiego dobrego sworznia do E36 90zł. z rabatem do E46 nie wiem ile, za robotę dwóch kasnie 50 zł. Przy 120 km/h drżało mi kierownicą , jak hamowałem też no i tulejki też były do wymiany to koszt jakiś 30-40 zł. (Jeśli masz do Rydułtów blisko dokładnie nie daleko Radoszów to się odezwij) jeśli będziesz chciał pośle Ci te zdjęcie tych lepszych modeli sworznia. Do tego potrzebna presa więc sam tego nie zrobisz
- Łatysz
- Maniak forumowy
- Kontakt:
jeszcze mała poprawka do mojego postu ;p w e36 szło to wymienić a w e46 ori nie idzie leczy idzie je regenerować a to polecam bo dłużej wytrzymuje niż nowe ori sam sprawdzałem
Mycie, Pranie samochodów, Nabijanie Klimatyzacji, Wymiana Opon//Wyważanie, usuwanie wgnieceń bez malowania itp. Pomoc Drogowa