[E36] strasznie sie grzeje !
[E36] strasznie sie grzeje !
Witam mam problem ... juz kolejny tym razem przez moja kobiete
otóż uczyła sie łuku egzamin itp
i no jak to kobieta nie patrzyłą w ogole na wskazówke temepreatury no i sobie tak smigała
10 min 20, 24 25 i nagle patrze " O K****" no i lece a tam z pod maski jakby sie miało podjarac ... no tak jak myslicie przegrzała no i płyn zaczoł z zbiorniczka poprostu pitac jak tylko mogl ... no i teraz moj problem ( do tego zdarzenia bylo wszystko okej)
dzis rano wstaje jade no wszystko ok teperatura normalna nagle no jak to rano korek...i patrze wskazówa za połowa dalej dalej dalej i prawie az przed czerwonym polem a trwało to moze z 5 do góra 10 min .... pytanie co sie mogło stac przez to ... dodam ze dolałem wczoraj płynu chłodniczego...
do tego jezeli daje nawiew na ciepłe powietrze to leci ale minimalnie( praktycznie nie odczuwalne ciepło ... )
pytanie co sie mogło stac ja juz z tego poprostu jestem głupi !
prosze o pomoc co mam sprawdzic itp we własnym zakresie ...
co ewentualnie wymienic !
pozdrawiam AREK
otóż uczyła sie łuku egzamin itp
i no jak to kobieta nie patrzyłą w ogole na wskazówke temepreatury no i sobie tak smigała
10 min 20, 24 25 i nagle patrze " O K****" no i lece a tam z pod maski jakby sie miało podjarac ... no tak jak myslicie przegrzała no i płyn zaczoł z zbiorniczka poprostu pitac jak tylko mogl ... no i teraz moj problem ( do tego zdarzenia bylo wszystko okej)
dzis rano wstaje jade no wszystko ok teperatura normalna nagle no jak to rano korek...i patrze wskazówa za połowa dalej dalej dalej i prawie az przed czerwonym polem a trwało to moze z 5 do góra 10 min .... pytanie co sie mogło stac przez to ... dodam ze dolałem wczoraj płynu chłodniczego...
do tego jezeli daje nawiew na ciepłe powietrze to leci ale minimalnie( praktycznie nie odczuwalne ciepło ... )
pytanie co sie mogło stac ja juz z tego poprostu jestem głupi !
prosze o pomoc co mam sprawdzic itp we własnym zakresie ...
co ewentualnie wymienic !
pozdrawiam AREK
- Soki
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Układ chłodzenia BMW to żadna bolączka osobiście nie znam auta z tak dobrym chłodzeniem, które jest w stanie przejść takie katowanie i się nie przegrzać. Ja osobiście nigdy nie miałem poważnych problemów ze swoimi BMW, najważniejsze to sprawdzić i dobrze odpowietrzyć układ. Jeżeli ktoś nie wie jak odpowietrzyć nawet niech nie pyta tylko jedzie z tym do konkretnego mechanika. Następnie sprawdzić czy termostat otwiera się na czas oraz Visco działa poprawnie.
no i wiec tak:
stary plyn wylalem cały , zalalem nowym tak jak jest opisane na forum i bylo wszystko ok chwila moment i znowu sie grzeje ... czyzby padł termostat ? bo ja juz nie mam sil na to ;/
lub czy moze byc to uszczelka pod glowica wywalona albo glowica sie roz ......
pomocy !
stary plyn wylalem cały , zalalem nowym tak jak jest opisane na forum i bylo wszystko ok chwila moment i znowu sie grzeje ... czyzby padł termostat ? bo ja juz nie mam sil na to ;/
albo moze ktos z okolic kato moglby podjechac i mnie cos poratowac bo ja juz głowy nie mam do tego a nie znam sie tez na tym za bardzo ...pytanie jeszcze jedno jezeli mialbym do wymiany ( chociaz i tak wymienie ) termostat to jaki bedzie odpowiedni do mnie ? jakis model nr ? czy cos bo dzis koles mi pokazywal 2 rózne i nie wiem ktorby be dzie odpowiedni .... jak ktos sie orientuje to niech napisze podam odrazu model itp mojej bmw 316 1.6 silnik m40 " VIN ( ostatnie 7 ) EL82354 "
lub czy moze byc to uszczelka pod glowica wywalona albo glowica sie roz ......
pomocy !
No może szczególnie jak mówisz że Ci wskazówka troche na czerwonym polu posiedziała, mi przez takie coś uszczelka pod głowicą sie sypła.YYari pisze:lub czy moze byc to uszczelka pod glowica wywalona albo glowica sie roz ......
pomocy !
[URL=http://www.fotosik.pl]
No mi troche mocy ubyło, grzał sie szybciej, płyn chłodniczy sie tracił (tak szybko że 100km nie zrobiłem a już płynu tyle ubywąło ze obiegu nie było i znów czerwone pole) więc do mechanika dałem i sie okazało ze uszczlka, teraz już jest ok
Już nie pamiętam półtora roku temu to było i przy okazji pare innych pierdółek mi zrobił
no wiec wczoraj doszłem do tego wymienilem termostat, plyn odpowietrzylem itp wszystko fajnie az do czasu nagle z pod chłodnicy cieknie mi .... teraz pytanie czy moze to byc spod węza czy moze korka spustowego czy moze z czegos innego ? powiem ze węza ruszalem wiec moze juz cybant nie trzyma jak powinien ?
no dokładnie teraz bd problem zauważyć z czego cieknie bo jak wyjedziesz na droge odrazu wszystko jest mokre, jak bd sucho musisz pojeździć i popatrzeć co jest wilgotne i z czego ewentualnie kapie