Witam!
Może ktoś będzie wiedział co to się dzieje. Dziś jadąc sobie ok 80km\h dodałem gazu auto zebrało się jak zawsze ale po chwili usłyszałem dziwny metalowy dźwięk i stracił na mocy a za mną pojawiła się czarna chmura dymu. Na wolnych obrotach trzęsie silnikiem tak jak by jeden cylinder nie palił i ciągle kopci a jak jest rozgrzany to wygląda jak by się palił tyle dymu już nie mówie co się dzieje jak dodam gazu. Myślałem że może wpadła klapka z kolektora ssącego które tak lubią się urywać ale zdjąłem kolektor i jest w porządku wszystkie są na swoim miejscu. Mechanik powiedział ze to prawdopodobnie wtryskiwacz ale skąd ten metaliczny dźwięk. Jeśli ktoś miał coś podobnego lub wie co to, to niech da znac:)
[E60-E61] Dymi na czarno i nierówno chodzi
cewka w dieslu? ejj noo.. nie rob go w konia a przy EGR raczej nei trzęsie silnikiem chociaż nie dam ręki uciąć, bynajmniej się nie spotkałem.Łatysz pisze:może to być cewka
Co do trzęsawek:
Mi raz się zapłon rozjechał.. Wyremontowałem pompę i śmigało, a zobacz czy ci olej z silnika nie znika, chociaz to raczej nie wina doładowania, raczej cos z zasilaniem będzie, jak oddasz do naprawy daj znac co, ja obstawiam, albo pompa albo wtryski.