[E36] Nasadka sruby zabezpieczajacej

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
bagins
Małopiszący

[E36] Nasadka sruby zabezpieczajacej

Post autor: bagins »

Witam.Pamowie spotkała mnie mega lipa zgóbiłem nasadke od sruby zabezpieczajacej,idzie taka sama nasadke gdzies zdobyc??pilne
Arturo
CICHY
Zaawansowany forumowicz

Post autor: CICHY »

jest kilka wzorów nasadek, musisz pojeździć po wulkanizatorach i może jakoś spasujesz. W sklepie raczej będą całe zestawy razem ze srubami. Mój brat jak zgubił nasadkę to akurat trafił u wulkanizatora bo taką właśnie posiadał, nie jestem pewien ale zapłacił chyba 10 zł za używkę.
...z pasji do samochodów, z miłości do BMW...

Obrazek
darcyn
Zaawansowany forumowicz

Post autor: darcyn »

a może napiszesz co to za zabezpieczenie.
oryginalne kosztuje w aso 30zł. sami sobie dopasuja jak nie masz numeru
bagins
Małopiszący

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=36&fg=25 numer 3 na rysunku,tylko sa rozne rodzaje,nie wiem czym sie roznia!!
Arturo
darcyn
Zaawansowany forumowicz

czyli masz ori. jedziesz do aso w katowicach, powiesz że zgubiłeś i nie wiesz jaki numer. zaproszą cie autem na serwis. pocisz sie ma fury a mechanik dopasowywuje między 30toma rodzajami zamków. znajduje, mówi ci numer, pyta czy odkrecić ci wszyskie śruby na zamek "w razie czego". chcesz albo nie. oczywiście gratis. wracasz do częciowca, mówisz mu numer zamka, on sprawdza czy ma. jeśli nie ma to ma na drugi dzień, a w gorszym przypadku za 5 dni, jeśli z niemiec. zgłaszasz sie po zamóiony zamek, płacisz 28,70 i do widzenia
bagins
Małopiszący

Darcyn dzieki wielkie,tez myslałem o aso ale wolałem sie upewnic!a jeszcze jedno odkreciłem kolo bo zamierzam sie z wymiana tarcz i klocków hamulcowych i jak jest ta srubka co trzyma tarcze ona ma wyrobiony ten łedek co trzyma tarcze hamulcowa teraz chyba mnie czeka rozwiercanie sruby!!!wypali takie cos??
Arturo
darcyn
Zaawansowany forumowicz

jak masz to odkrecone to na srubie zabezpieczajacej jest nr.

sprubuj jeszcze małym majzelkiem i młotkiem to odkrecic, i jak bedziesz w aso kup nową bo one takie ze nie wiem czy znajdziesz w domu taką podobną
bagins
Małopiszący

własnie miałem zdjecte kolo bo probowałem jakos ta srubke odkrecic co trzyma tarcze,ale ze nie miałem wierteł doi metalu wiec musiałem załozyc kolo i pojechac do sklepu i wtedy zapomniałem wyjac ta nasadke od tej sruby!!
Arturo
ODPOWIEDZ