centralny - wycieraczki- PROBLEMY E36

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Mody_318
Małopiszący

centralny - wycieraczki- PROBLEMY E36

Post autor: Mody_318 »

Witam forumowiczów.
Mam 2 problemy dotyczące mej Buni 318 sedan 91r.
1. Odnośnie centralnego zamka mam autoalarm i centralny zamek. Wszystko do centralki jest podłączone, ale centralny jakby nie działał. W ogóle mi auta nie otwiera przez kluczyk w drzwiach kierowcy, ani pasażera, ani z pilota alarmu. Jeśli jedzie ze mną więcej osób muszę otworzyć auto swoją metodą, czyli rozbrajam alarm i otwieram kluczykiem drzwi kierowcy. Następnie uzbrajam alarm (Biii) i znów rozbrajam (Biii Biii) nareszcie wszystko się otwiera, 4 drzwi + bagażnik + wlew baku. Przy zamykaniu mam tak, że przez kręcenie kluczykiem zamyka mi i od razu otwiera, dopiero przy drugim przekręceniu kluczyka zamyka, przez pilot tak samo uzbrajam (Biii) zamyka i otwiera, rozbrajam (Biii Biii) i znów uzbrajam (Biii) nareszcie się zamknął.
Sprawdzałem już wiązkę kabli z tyłu w klapie bagażnika, jest w porządku.
Proszę o inne wskazówki co zrobić bo już białej gorączki dostaję.

2. Znów inny problem wycieraczki przedniej szyby działają mi tylko na najszybszym biegu. Czytałem o module wycieraczek, że jest on pod nogami kierowcy za wykładziną, ale nie ma go tam. Jest za to puste miejsce na przekaźnik dosyć spory na 6 wtyków ok 6cm x 5cm. Znalazłem inny przekaźnik wycieraczek pod kolumną kierownicy, ale on jest tylko od 3 biegu tego najszybszego i wypięty nic nie działało, wpinam i znów działają tylko na 3 biegu. Może inne umiejscowienie tego modułu, no hmm już nie wiem.

Może drodzy forumowicze ktoś miał już podobne problemy. Proszę o jakieś wskazówki dotyczące tych oto problemów.
ODPOWIEDZ