[E36] Woda w prawym progu

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
szczepan03
Małopiszący

[E36] Woda w prawym progu

Post autor: szczepan03 »

Ostatnio zauważyłem, że w prawym progu zebrała się woda. Zdjęcie gumowych korków spod progu pomogło pozbyć się wody. Na innym forum czytałem, że do progu odprowadzana jest woda z szyberdachu i w połączeniu z zatkanymi odpływami zebrała się w progu, lecz później przeczytałem że woda z szybra odprowadzana jest na tylne koło zdala od progu i teraz już sam nie wiem jak to jest. Może ktoś to już przerabiał i wie o co w tym chodzi albo jest jakiś fachura który wie co i jak? Progi są całe i nie zgnite, żadnej rdzy, dziur itp.
Sebek
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Sebek »

ja u siebie mam ściągnięta podsufitkę i jedyne co w tym temacie mogę ci powiedzieć to, to że z szyberdachu są 4 odprowadzenia wody 2 na tył i 2 na przód...i z tego co mi wiadomo to przednie idą w słupkach koło przedniej szyby między błotnikiem i do ziemi i z tego co mi wiadomo to z progiem się nie łączą...ale nie wiem czy tak jest na pewno więc niech wypowiedzą się też inni na ten temat :)
BYŁO - E36 318i SEDAN -> BYŁO - E36 323/325i SEDAN -> JEST E36 TOURING
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

w e30 ja sie zatka splyw z szyberdachu to cisnie do proga (przod) .Mysle ze w e36 bedzie podobnie
szczepan03
Małopiszący

Post autor: szczepan03 »

Na razie skłaniam się ku temu iż właśnie odpływ z szyberdachu jest tu winny choć zdania są podzielone ale dużo czytając na ten temat zauważyłem, że właśnie przeważają głosy na winę odpływów. Na razie pozostało mi czekać i dalej obserwować co się będzie działo. Dodam jeszcze że woda z progu leciała czysta, przeźroczysta z lekkim tłustym nalotem więc nie sądzę aby to była woda spod kół dostająca się jakąś dziurą bo wtedy była by brudna i mętna.
ODPOWIEDZ