LAMPY PRZÓD E36
LAMPY PRZÓD E36
Witam. mam nadzieje że ktoś mi pomoże albo wyjaści czy da się to zrobić czy trzeba kupić nowe...sprawa wygląda następująca mam lampy soczewkowe i chce w nie wstawić xenon, ale jest problem mianowicie, całe środki lamp są luźne i się ruszają jadąć po jakiejś nie równej drodze potrafią same się przestawiać itd...chodzi o same środki tych lamp, czy da się to jakoś naprawić?? czy trzeba kupić nowe lampy dodam, że chciałbym od razu założyć do nich ring. naprawiał może ktoś latające wnętrze lampy??
BYŁO - E36 318i SEDAN BYŁO - E36 323/325i SEDAN JEST E36 TOURING
-
- Małopiszący
więc tak śliniczki tam są co prawda jeden jest nieco luźny ale to akurat z tej lampy co jako tako się trzyma...a od strony kierowcy silniczek jest jak należy więc ciężko wyczuć co to jest...nie chce rozbierać lamp odrazu wole się najpierw dowiedzieć jak by to ewentualnie zrobić, jeśli będzie trzabyło wiadomo że lampy rozbiore...
Jak z zewnątrz nie widać przyczyny cczemu to lata to raczej inaczej niż rozbierając je sie sie dowiesz (a i tak mówiłes ze chcesz ringi wkładać to rozbierać i tak je musisz)...nie chce rozbierać lamp odrazu wole się najpierw dowiedzieć jak by to ewentualnie zrobić, jeśli będzie trzabyło wiadomo że lampy rozbiore...
Odbłyśniki się trzymają od góry na 2 śrubach regulacyjnych a od doły właśnie na silniczkach. Nawet jak silniczek dobrze się obudowy trzyma to nie znaczy cze trzyma też zaczep przy odbłyśniku. Na pewno tak jest w soczewce zkw bo ostatnio je całe rozbierałem, w zwykłej boscha jest podobnie tylko od góry są inne zaczepy ale też połączone ze śrubami regulacyjnymi.
no bo mi to wygląda na jakieś nie trzymające zaczepy...bo ściągając obudowe z tyłu lampy normalnie moge ruszać całym środkiem..bez żadnego większego problemu:) więc w sobote albo i jutro zaczynam rozbierać przodek żeby powyciągać lampy i wkońcu zmienić atrape na nową bo leży od dawna pomalowana i piwnicy;P
zawias pisze:mialem kiedys e36 , co koles odblysniki trzymał na "kawalkach drewna" bo zaczepy były urwane
[ Dodano: 25 Czerwiec 2010, 16:18 ]
mialem kiedys e36 , co koles odblysniki trzymał na "kawalkach drewna" bo zaczepy były urwane
u mnie drewna tam nigdzie nie widać ;P więc nie jest jeszcze tak źle