[E46] problem z reflektorem

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
lukasz84
Małopiszący

[E46] problem z reflektorem

Post autor: lukasz84 »

Witam wszyskich
Mam problem z reflektorem potrzebuje porady jesli zapalam swiatla mijania reflektor sie nie podnosi tylko swieci przed maske czy to moze byc spalony silniczek od podnoszenia swiatel, niewiem czy to jest ten sam silniczek co sie ustawia swiatla gora dol czy nie . Pozdro
Ostatnio zmieniony 2010-07-04, 21:09 przez lukasz84, łącznie zmieniany 4 razy.
bylo E30, E34 jest E46
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

W tej lampie co nie chodzi sprawdz styki wyczysc przeczysc sprawdz przejscia elektryczne jesli nie pomoze podlacz napiecie do silniczka jesli nie zadziala wymien silnik powinno smiagac.
Jeśli chodzi o silniczek to jest to ten sam :D takmi sie wydaje a samo-poziomowanie jest sterowane jakimiś czujnikami zamieszczonymi pod zderzakami z tyłu i z przodu ;)
Jeśli sie myle niech ktoś mnie poprawi ;)
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

Daniel pisze:a samo-poziomowanie jest sterowane jakimiś czujnikami zamieszczonymi pod zderzakami z tyłu i z przodu
Te czujniki od poziomowania są przymocowane do wahaczy, z tego co pamiętam to z przodu do prawego, a z tyłu chyba do lewego. Ja też miałem taki problem jak Ty lukasz84 i okazało się że właśnie to mocowanie do wahacza jest złamane. Niestety jest ono plastikowe i z czasem się wyrobiło i pękło. Wymontowałem ten czujnik, oddałem do speca od spawania plastiku i odtworzył mi to mocowanie że wygląda jak fabryczne, a nawet solidniej ;) Cała naprawa kosztowała mnie czteropak piwa ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

jezeli to xenon to moga byc urwane zaczepy poziomujace w samym reflektorze...niech ktos zapali na sluch i postaraj sie wylapac czy silnikczek w ogole chodzi zanim zaczniesz rozbierac cala instalacje
...tak znowu sie czepiam...
ODPOWIEDZ