[e39]dziwny problem

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
MIRAS
Maniak forumowy

[e39]dziwny problem

Post autor: MIRAS »

w załączonym zapłonie miga kierunek po wyjęciu kluczyka świeci postój z prawej strony i wszystko było by ok gdyby nie fakt że przełączniki są odpięte z kostek a próby resetu nic nie dały i błędy zostały wykasowane a autko to 525d z bodajże 99r. gdzie szukać przyczyny.
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

a moze manetka od kierunku jest "wlaczona"

wiem ze byly takie rzeczy nie wiem czy we wszystkich autach czy nie ... ale ze zostawiales np. auto zaparkowane w niezbtt ciekawym miejscu i zeby bylo je widac to wrzucales lewy lub prawy kierunek wylanczales i zamykales auto a swiecila postojowka zeby auto bylo widac
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Przygoda pisze:a moze manetka od kierunku jest "wlaczona"
MIRAS pisze: i wszystko było by ok gdyby nie fakt że przełączniki są odpięte z kostek
Manetki lubią się psuć, ale skoro jest odpięta to może moduł świateł padł.
Ale skoro błędy są wykasowane i komp nic nie pokazuje...
:neutral: :neutral: :neutral:
nie wiem.
Lecieć po kabelku do manetki do samego modułu, może się przetarł i daje "efekt" włączonego migacza???
Miernik pewnie trochę pomoże i zaoszczędzi czasu bo nie trzeba będzie rozgrzebywać peszla ;)
Tak ja bym postąpił.
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

uwalony modul swiatel...tzw LCM...on odpowiada za oswietlenie w E39 to raczej w nim tkwi problem...jezeli to 00 rok to prawdopodobnie bedzie tam LCM II co oznacza ze padl ktorys z trazystorow ...oznacznie: bts426L1

poszukac auta z podobnego rocznika i podmienic LCMy.....jezeli to pomoze tzn ze w module problem...

jest to typowy objad wrzuconego kierunku...sprawdz tez manete...odepnij ja calkiem najlepiej i wtedy zobacz
...tak znowu sie czepiam...
MIRAS
Maniak forumowy

Post autor: MIRAS »

a gdzie ten moduł się znajduje i jak wygląda
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

...tak znowu sie czepiam...
ODPOWIEDZ