[E36] [E36] żarówka LED H1 mijania czy ktoś tego próbował

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Awatar użytkownika
miech
Małopiszący

[E36] [E36] żarówka LED H1 mijania czy ktoś tego próbował

Post autor: miech »

Szukam odpowiednich żarówek do ringów CCFL i na allegro napotkałem się na coś takiego http://allegro.pl/zarowka-led-h1-25-dio ... 52573.html żarówka LED H1 czy ktoś już u siebie czegoś takiego próbował jak to świeci w nocy i w deszczu? Z góry dzięki za odpowiedź
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

zarowka do ringow CCFL ?? nie ma czegos takiego...

nie wolno na takich zarowkach jezdzic bo one sa bez atestu...nie masz nawet firmy bo to made in chinska republika of banana...to sie MOZE nadaje do swiatel dziennych chociaz i tak nie wroze tutaj wielkiego szalu....takie diody maja bardzo mala swiatlosc i ilosc lumenow jest cholernie niska...bardziej ozdoba niz swiatlo do jazdy
...tak znowu sie czepiam...
Awatar użytkownika
Adaś E36
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Adaś E36 »

Siema powiem ci tak lepiej nie kupuj sobie tych żarówek led bo to jest niewypal chociaz sam ich nie mialem. jak masz soczewki to kup sobie xenon abo bixenon. jak chcesz widziec tego efek to moge podskoczyc na turze bedziesz widzial.
:m: :m:
Awatar użytkownika
miech
Małopiszący

made in chinska republika of banana :mrgreen: rozwalił mnie ten tekst hah

Myślałem o xenonie z allegro koszt okolo 99 zł + wysyłka ale jest z tym trochę rzeźby, ale jak się ma kwestia z radiem itp bo podobno mogą pojawić się zakłócenia

zarowka do ringow CCFL ?? nie ma czegos takiego...

miałem na myśli żarówkę która będzie pasować do ringów CCFL podobną barwę będzie mieć
Awatar użytkownika
Adaś E36
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Adaś E36 »

jak chcesz to napisz i podjada zaro do turze to ci powjym co i jak z tymi zakluceniami i wogole. xenony to masz 30 minut roboty.

[ Dodano: 25 Styczeń 2011, 13:54 ]
jak bedziesz mial zaklucenia to kupujesz filtr przeciwakluceniowy za 20zl czy nawet taniej i po problemie
:m: :m:
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

miech pisze:miałem na myśli żarówkę która będzie pasować do ringów CCFL podobną barwę będzie mieć
to kup sobie H1 z opisem MEGA WHITE, XENON EFECT czy jakoś tak ;)
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
Turbo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Turbo »

made in chinska republika of banana :mrgreen: buahahaha! :mrgreen: JAK JUZ TAK CHCESZ TO KUP sobie xenony na allegro za 200 zł;] mam takie w swojej i jest igła narazie ringów nie pakuje bo i tak chce lampy zmienic
Obrazek
Niebezpiecznie to jest wsadzać kutasa do turbiny na odpalonym silniku.
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Soki »

Co do tego pseudo ledu to również odradzam to coś zwane święcącym gniotem.

Zainwestuj w ksenon z allegro ja również mam zamontowany w aucie i nie mam żadnych zakłóceń z radiem czy cb radiem. Polecam
Awatar użytkownika
miech
Małopiszący

OK myślę że zdecyduje się na hid http://allegro.pl/zestaw-xenony-h1-6000 ... 72550.html

Pytanie tylko bo jak patrze na soczewkę w lampie ona tak jak by wyglądała na żółtą więc jak zamontuje 6000k będzie to świecić na biało ?
Awatar użytkownika
Waldi
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Waldi »

będzie świecić na biało
Obrazek
Kiedy Wyścigi Zawładną Twoim życiem, żyjesz Już Tylko Od Startu Do Startu
Awatar użytkownika
Rider_85
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Rider_85 »

Nie montuj 6000K załóż 5000K.
Nie oszczędzaj też na przetwornicach. Mi jedna padła (źle je zamontowałem i cały czas lała się na nie woda) i kupiłem jedne z tańszych.
Teraz mi moje żarówy 5000K świecą jak prawie 8000 i dają mało światła. W poniedziałek je odsyłam i wymieniam na jakieś inne.

Tak świecą 5000K widziane obiektywem kamery http://www.youtube.com/watch?v=fNwt1_NDPQI w rzeczywistości są bardziej białe. Tylko jak światło gdzieś na szybie się odbija zalatują lekkim błękitem.
Awatar użytkownika
miech
Małopiszący

kamil_85 pisze:Nie montuj 6000K załóż 5000K.
Nie oszczędzaj też na przetwornicach. Mi jedna padła (źle je zamontowałem i cały czas lała się na nie woda) i kupiłem jedne z tańszych.
Teraz mi moje żarówy 5000K świecą jak prawie 8000 i dają mało światła. W poniedziałek je odsyłam i wymieniam na jakieś inne.

Tak świecą 5000K widziane obiektywem kamery http://www.youtube.com/watch?v=fNwt1_NDPQI w rzeczywistości są bardziej białe. Tylko jak światło gdzieś na szybie się odbija zalatują lekkim błękitem.

Teraz już za późno bo przesyłka już do mnie idzie no zobaczymy jak to będzie na tych 6000k będzie źle to pomyśli się nad wymianą na inne aczkolwiek na filmie oświetlenie wygląda ładnie
ODPOWIEDZ