[E39] Diody LED jak rozmiescic

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
baks1986
Zaawansowany forumowicz

[E39] Diody LED jak rozmiescic

Post autor: baks1986 »

Jak w temacie mam dylemat jak rozmiescic diody LED na zderzaq przednim bo bylem wczoraj na przegladzie i pytalem sie o to i jest to legalne tylko musi byc odpowiednio rozmieszczone od podłoza od boków karoseri i od swiateł mijania ??? tak mi powiedzial ze musi to tak byc i musza byc oznaczonie na nich literki RL wtedy jest wszystko legalne
Wie ktos jak to ma byc rozmieszczone z góry dzieki
Obrazek
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

krótka piłka chodzi Ci o światła dzienne?
cyt.:
Świateł dziennych można używać zamiast obowiązkowych świateł mijania w warunkach normalnej przejrzystości powietrza, od świtu do zmierzchu. Na kloszu lampy musi widnieć oznaczenie RL.
Światła dzienne muszą być zainstalowane:
Symetrycznie względem osi pojazdu
Na równej wysokości
Odległość od ziemi do dolnej krawędzi lampy minimalnie 25 cm, od ziemi do górnej krawędzi maksymalnie 150 cm
Odległość między lampami mierzona od wewnętrznej krawędzi musi wynosić minimum 60 cm, chyba że szerokość pojazdu jest mniejsza niż 130 cm - wtedy odległość minimalna wynosi 40 cm
Lampy nie mogą wystawać poza boczny obrys pojazdu lub być zamontowane dalej niż 40 cm od niego

W przypadku włączenia świateł mijania światła dzienne mają zostać samoczynnie wyłączone. Dodatkowo, w samochodach rejestrowanych po raz pierwszy po 31 grudnia 2009 roku, światła pozycyjne tylne, światła obrysowe przednie, boczne i tylne oraz oświetlenie tablicy rejestracyjnej nie mogą włączać się razem ze światłami dziennymi. W pojazdach rejestrowanych do 31 grudnia 2009 roku dopuszcza się zainstalowanie świateł do jazdy dziennej w taki sposób, że włącza się również oświetlenie pozycyjne oraz tablicy rejestracyjnej.
baks1986
Zaawansowany forumowicz

Post autor: baks1986 »

wlasnie oto mi chodzilo dzieks
Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Nie ma głupszych pomysłów na oszpecenie BMW???
ZAMYKAM!!!
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zablokowany