[E46] Nie odpala (nie kręci rozrusznikiem)

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
axl2
Małopiszący

[E46] Nie odpala (nie kręci rozrusznikiem)

Post autor: axl2 »

Zacząłem dzisiaj podłączać mojego Pioneera zamiast Org. radia i zrobił się wielki problem. Przez przypadek wypadł przewód od jakieś centrali (taka mniejsza, wygląda jak z czujników ruchu). W samochodzie mam zamontowany alarm który bez dezaktywacji z pilota nie uruchomi samochodu. Przylutowałem przewód i nie mam możliwości uruchomienia samochodu (brak pracy rozrusznika). Co najciekawsze oświetlenie wewnątrz samochodu mruga, stan licznika i samochodzik z wyświetlającymi usterkami świeci bardzo słabo (wręcz niewidocznie), po przekręceniu klucza wskaźnik temp.wskakuję na max :/ radio w ogólnie nie działa, czy pioneer czy oryginalne. Nie można zamknąć samochodu, szyb, itp. Nie obyło się bez holowania :cry: obstawiam na alarm jednak czemu dzieją się takie rzeczy jak powyżej ?!?
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

A nie rozładowałeś akumulatora??????????
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
axl2
Małopiszący

No niby wszystko na to wskazuję ale niestety nie :/ aku jest w porządku. A co znaczy mruganie oświetlenia wewnątrz? Posiada ktoś schemat podłączenia alarmu w tym modelu, w jakie przewody się wpiąć i gdzie się znajdują? Wywalę ten stary i wrzucę nowy po swojemu.
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

przeczysc klemy jak to niepomoze to aku do wymiany mialem to samo po kupnie auta
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
aaddriaannn

Post autor: aaddriaannn »

axl2 pisze:A co znaczy mruganie oświetlenia wewnątrz? .
JAk chesz odpalic auta a mruga Ci cała deska to znaczy ze jest aku rozładowany , tak sie dzieje , podstaw drugi akum i bedzie po problemie
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

sprawdz jeszcze kabel masy z akumulatora do budy....
...tak znowu sie czepiam...
axl2
Małopiszący

Problem rozwiązany, wina leży po "sklejone" centrali alarmu która przy okazji rozładowała akumulator. Jestem na etapie montażu nowego alarmu SEO Perfect jednak nie wiem gdzie podłączyć krańcówki z drzwi (kierowca i pasażer). Są one sterowane minusem, gdzie się wpiąć? Słyszałem że przy skrzynce bezpieczników tylko w którą kostkę i które przewody?

[ Dodano: 5 Kwiecień 2011, 19:39 ]
Przekaźnik rozwiązał sprawę :grin:
ODPOWIEDZ