[E46] Nie odpala (nie kręci rozrusznikiem)
[E46] Nie odpala (nie kręci rozrusznikiem)
Zacząłem dzisiaj podłączać mojego Pioneera zamiast Org. radia i zrobił się wielki problem. Przez przypadek wypadł przewód od jakieś centrali (taka mniejsza, wygląda jak z czujników ruchu). W samochodzie mam zamontowany alarm który bez dezaktywacji z pilota nie uruchomi samochodu. Przylutowałem przewód i nie mam możliwości uruchomienia samochodu (brak pracy rozrusznika). Co najciekawsze oświetlenie wewnątrz samochodu mruga, stan licznika i samochodzik z wyświetlającymi usterkami świeci bardzo słabo (wręcz niewidocznie), po przekręceniu klucza wskaźnik temp.wskakuję na max radio w ogólnie nie działa, czy pioneer czy oryginalne. Nie można zamknąć samochodu, szyb, itp. Nie obyło się bez holowania obstawiam na alarm jednak czemu dzieją się takie rzeczy jak powyżej ?!?
Problem rozwiązany, wina leży po "sklejone" centrali alarmu która przy okazji rozładowała akumulator. Jestem na etapie montażu nowego alarmu SEO Perfect jednak nie wiem gdzie podłączyć krańcówki z drzwi (kierowca i pasażer). Są one sterowane minusem, gdzie się wpiąć? Słyszałem że przy skrzynce bezpieczników tylko w którą kostkę i które przewody?
[ Dodano: 5 Kwiecień 2011, 19:39 ]
Przekaźnik rozwiązał sprawę
[ Dodano: 5 Kwiecień 2011, 19:39 ]
Przekaźnik rozwiązał sprawę