Kontrolka hamulców
Kontrolka hamulców
Niestety nie chce zgasnąć. Klocków jeszcze 3/4 grubości, tarcze też są zdrowe, wszystko przeczyszczone. Czy to czujnik czy jeszcze coś innego można sprawdzić? Czy na tych kabelkach od czujnika jest jakiś opór?
wiem ze w e36 nie trzeba resetowac jak sie nowy czujnik zalozy. Na sto procent ktorys kabelek sie przetarl. O ile dobrze pamietam to czujniki sa w lewym przednim(od kierowcy) i prawym tylnym kole. I tak Belex pisze, wystarczy zewrzec dwa druciki i wszystko gra.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE
cholera...ciezko stwierdzic moim zdaniem bebny nie maja czujnika.....wiec nawet bym go tam nie szukal skoro zadnego kabla nie majak auto ma z tylu bembny i posiada kontrolke klockow to czy czujnik powinien byc na tyle czy tylko z przodu?
nie mostkuj go na sile samym kablem...daj jakis opor...okolo 1-2 k ohm...jak bedzie zle to daj 100 ohm...bo nie do konca wiem ( a juz dowiedziec sie od kogos to ho ho ) jaki opor ten czujnik ma w realu...ale na pewno nie zerokisol pisze:Sprostuje ze czujnik zmoskowany na przodzie
...tak znowu sie czepiam...
ja w e36 na tyle skrecilem przewody i kontrolka zgasla.BeleX pisze:kisol napisał/a:
Sprostuje ze czujnik zmoskowany na przodzie
nie mostkuj go na sile samym kablem...daj jakis opor...okolo 1-2 k ohm...jak bedzie zle to daj 100 ohm...bo nie do konca wiem ( a juz dowiedziec sie od kogos to ho ho ) jaki opor ten czujnik ma w realu...ale na pewno nie zero
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE
oki jutro sprawdze ale nie wiem czy bede mial jakies opory bo z elektronika ciezko u mnie.
Krzysiu to wiem bo w e36 tak dziala ale w e30 jakos nie chce ani z przerwa ani zwarte no chyba ze gdzies jest jeszcze kabel przez to pytam .
[ Dodano: 16 Październik 2011, 22:09 ]
podobno kontrolka sama zgasla wiec albo gdzies jest niestyk albo potrzebuje czasu zeby zajażyc .
Krzysiu to wiem bo w e36 tak dziala ale w e30 jakos nie chce ani z przerwa ani zwarte no chyba ze gdzies jest jeszcze kabel przez to pytam .
[ Dodano: 16 Październik 2011, 22:09 ]
podobno kontrolka sama zgasla wiec albo gdzies jest niestyk albo potrzebuje czasu zeby zajażyc .