Kontrolka hamulców

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
grizzlie
Małopiszący

Kontrolka hamulców

Post autor: grizzlie »

Niestety nie chce zgasnąć. Klocków jeszcze 3/4 grubości, tarcze też są zdrowe, wszystko przeczyszczone. Czy to czujnik czy jeszcze coś innego można sprawdzić? Czy na tych kabelkach od czujnika jest jakiś opór?
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Jeśli czujnik nie styka się z tarczą to nie powinno świecić.
Recetowałeś błąd na kompie po zmianie klocków?
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
MIRAS
Maniak forumowy

Post autor: MIRAS »

najlepiej powypinaj wszystkie kabelki od czujników i jak dalej będzie świeciło to szukać gdzieś dalej zwarcia ,przetarcia kabelków itd.
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

wystarczy ze urwie sie kabel od czujnika...on dziala na zasadzie zamknietego obwodu...jezeli urwie sie kabelek to tak jak by sie przetarlo czujnik
...tak znowu sie czepiam...
grizzlie
Małopiszący

Post autor: grizzlie »

Nie resetowałem błędu bo nie mam pewności że to rozwiąże problem a szkoda kasy. Posprawdzam jeszcze raz wszystko
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

wiem ze w e36 nie trzeba resetowac jak sie nowy czujnik zalozy. Na sto procent ktorys kabelek sie przetarl. O ile dobrze pamietam to czujniki sa w lewym przednim(od kierowcy) i prawym tylnym kole. I tak Belex pisze, wystarczy zewrzec dwa druciki i wszystko gra.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

jak auto ma z tylu bembny i posiada kontrolke klockow to czy czujnik powinien byc na tyle czy tylko z przodu? :oops:
Sprostuje ze czujnik zmoskowany na przodzie (pod maska)a kontrolka swieci dalej natomiast z tylu braj jakich kolwiek kabelkow.Auto to e30 :bmw:
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

jak auto ma z tylu bembny i posiada kontrolke klockow to czy czujnik powinien byc na tyle czy tylko z przodu?
cholera...ciezko stwierdzic :) moim zdaniem bebny nie maja czujnika.....wiec nawet bym go tam nie szukal skoro zadnego kabla nie ma :)
kisol pisze:Sprostuje ze czujnik zmoskowany na przodzie
nie mostkuj go na sile samym kablem...daj jakis opor...okolo 1-2 k ohm...jak bedzie zle to daj 100 ohm...bo nie do konca wiem ( a juz dowiedziec sie od kogos to ho ho :) ) jaki opor ten czujnik ma w realu...ale na pewno nie zero :)
...tak znowu sie czepiam...
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

BeleX pisze:kisol napisał/a:
Sprostuje ze czujnik zmoskowany na przodzie

nie mostkuj go na sile samym kablem...daj jakis opor...okolo 1-2 k ohm...jak bedzie zle to daj 100 ohm...bo nie do konca wiem ( a juz dowiedziec sie od kogos to ho ho :) ) jaki opor ten czujnik ma w realu...ale na pewno nie zero :)
ja w e36 na tyle skrecilem przewody i kontrolka zgasla.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

oki jutro sprawdze ale nie wiem czy bede mial jakies opory bo z elektronika ciezko u mnie.
Krzysiu to wiem bo w e36 tak dziala ale w e30 jakos nie chce ani z przerwa ani zwarte no chyba ze gdzies jest jeszcze kabel przez to pytam .

[ Dodano: 16 Październik 2011, 22:09 ]
podobno kontrolka sama zgasla wiec albo gdzies jest niestyk albo potrzebuje czasu zeby zajażyc .
ODPOWIEDZ