Witam, nie mogę sobie poradzić z instalacją tylnej klapy. Po odwinięciu wiązki zauważyłem przerwane 3 przewody: brązowy, biały i niebiesko-żółty. Nie działał centralny bagażnika, przeciwmgielne światła, podświetlenie rejestracji i światła od wstecznego. Gdy złączyłem w/w kabelki to centralny działał, wsteczne i oś tablicy. No i problem jest teraz z przeciwmgielnymi, ponieważ jak załączam światła to one też się zapalają. Jak podpiąłem brązowy i włączyłem światła to przeciwmgielne się zapalają. Biały też ma jakieś napięcie (chyba od centralnego), a ten niebiesko-żółty widziałem że jest taki przy lampie przeciwmgielnej. Nie wiem co jest grane, gdzie szukać usterki? Proszę jakiegoś magika o pomoc.
[E34] Problem z wiązką tylnej klapy
[E34] Problem z wiązką tylnej klapy
Mój dziadek ma na imię ''TaDek S.''
- Daro Siem-ce
- Zaawansowany forumowicz
Akurat w tym miejscu lubią sie te kabelki naciągać i przerywać nawet przetrzeć , połącz je kolorami tak jak lecą i zobacz co sie bedzie działo , jak to nie pomoże to za oparciem kanapy jest wiązka kabli , zobacz czy pałąk ( zawias ) nie dogniótł kabla do masy i nie robi ci zwarcia . Miałem podobny problem