Witam Od niedawna samoczynnie pojawił się u mnie problem z szyberdachem Mianowicie chodzi o uchylanie szyberdachu. Pewnego dnia jak zawsze wsiadłem i odpaliłem auto, po czym szyberdach sam się uchylił i nie idzie go zamknąć. Przełącznik nie reaguje wcale, dodatkowo słuchać z tyłu "cykanie" tak jak przy otwieraniu szyberdachu (tak jakby cały czas otwierał się szyberdach). Próbowałem zresetować go przez trzymanie przycisku ok.30sek ale bez skutecznie Od czasu do czasu do tego dochodzi jeszcze brak zasilania szyb i centralnego po odpaleniu, czasami podczas jazdy sie na chwile załaczy i znów brak. Przejrzałem wszystkie bezpieczniki z przodu(wszystkie dobre),gdyż słyszałem że jest jakiś jeden duży czarny od modułu komfortu. U mnie albo go nie było albo go ktoś zlikwidował.Ma ktoś jakiś pomysł ? Bo tragiczne jest ładowanie akumulatora co 1 przejażdżkę Dołączam zdjęcia tego co pod maską bo może ja czegoś nie widze lub jest coś po przerabiane
[E34] Blokada Szyberdachu
[E34] Blokada Szyberdachu
Ostatnio zmieniony 2012-01-23, 15:18 przez Pxtoxic, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdyby przedni napêd był lepszy, to ludzie chodzili by na rêkach ;]
Witajcie Sprawdziłem wszystko, i okazało się że wszytko jest Gut... bo nic nie było poopalane ani urwane ,etc. Wyciągnąłem moduł komfortu i wsadziłem jeszcze raz... po czym udało mi sie zamknąć szyberdach Szczęście moje trwało jednak krótko gdyż , po chwili gdy uchyliłem okno,to wraz z otwierającą się szybą otwierał się
szyberdach Znów więc poruszałem modułem i jak na razie jest ok
Dzięki za pomoc
szyberdach Znów więc poruszałem modułem i jak na razie jest ok
Dzięki za pomoc
Gdyby przedni napêd był lepszy, to ludzie chodzili by na rêkach ;]