[E36] Akumulator naladowany, brak pradu...

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
ottonski
Małopiszący

[E36] Akumulator naladowany, brak pradu...

Post autor: ottonski »

Witam, kolegow mam problem ze swoim E36, mianowicie wczoraj po przejechaniu 40km rozladowal mi sie akku, na szczescie pod domem...
Mam gdzies zwarcie na kablach i jak pada kilka dni to ucuka gdzies prad, musze sie tym zajac.
Po naladowaniu akku do pelna i wpakowaniu go do samochodu,wgl nie ma pradu, ikonki, swatla, radio, bez zycia...
Akmulator jest dobrze podlaczony, tak jak ma byc, plus z plusem,klemy tez sa przykrecone...
POMOCY!!!
Awatar użytkownika
zawias
Maniak forumowy

Post autor: zawias »

nie robiles nic ostatnio z elektryką za swojej kadencji ? ja mialem podobny problem , po zrobieniu podsufitówki zle popodlaczalem ktores z zarowek na podsufitówce robilo mi takie zwarcie ze 15minut po zgaszeniu aku juz byl rozladowany...podczas jazdy wszystko ok jakies ladowanie bylo
ottonski
Małopiszący

Nie, nic nie bylo, znajomy mechanik powiedzial ze to wina masy, kable sa zasniedzile i do wymiany, koszt wyminay i robocizny to 200PLN, czy to dobra cena jak za kable??
Na elektronice akurat znam sie malo...:((
Awatar użytkownika
GERMAN
Maniak forumowy

Post autor: GERMAN »

ottonski pisze:Nie, nic nie bylo, znajomy mechanik powiedzial ze to wina masy, kable sa zasniedzile i do wymiany, koszt wyminay i robocizny to 200PLN, czy to dobra cena jak za kable??
Na elektronice akurat znam sie malo...:((
Jak załatwi to twoje problemy i się przy tym nie pobrudzisz to warto :wink:
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
ottonski
Małopiszący

BMW juz naprawione, bylo to jednak zwarcie na rozruszniku...
ODPOWIEDZ