Reflektor przód
Reflektor przód
Witam
Sprawa wyglada nastepujaco....
Po odpaleniu silnika i zapaleniu swiateł, przednie reflektory same powinny sie poziomować co do obciazenia bagaznika....
Wczoraj jadać w trase zauważyłem ze lewy reflektor nie poziomuje sie po włączeniu swiateł i też nie reaguje na reczne ustawienie...
Co może być przyczyna tego problemu ??
Silniczek czy jest cos jeszcze co za to odpowiada....
Szukałem i nie znalazłem podobnego tematu.
Prosze o pomoc....
Pozdrawiam Dzidek
Sprawa wyglada nastepujaco....
Po odpaleniu silnika i zapaleniu swiateł, przednie reflektory same powinny sie poziomować co do obciazenia bagaznika....
Wczoraj jadać w trase zauważyłem ze lewy reflektor nie poziomuje sie po włączeniu swiateł i też nie reaguje na reczne ustawienie...
Co może być przyczyna tego problemu ??
Silniczek czy jest cos jeszcze co za to odpowiada....
Szukałem i nie znalazłem podobnego tematu.
Prosze o pomoc....
Pozdrawiam Dzidek
Gdyby Pan Bóg Popierał Przedni Naped To Chodzilibysmy Na Rekach
sikorka15 pisze:To samo bylo u mnie. Przeczysc styki na wtyczce i zapryskaj sprayem do stykow i powinno byc ok
Rozpinałem wtyczke i styki sa czyste jak nowe.... Chyba ze to nie chodzi te co ida do zarówki....
Kolego o które styki Ci chodzi, gdybyś mógł opisac lokalizacje....
regulatory czy silniczek i jedno i drugie szybko zdiagnozujesz
otwórz maske i niech ktos zapali swiatła powinno byc slychac jak silniczek sie ustawia a bynajmniej probuje
Ty jednak napisales wczesniej ze nawet recznie reflektor nie reaguje na ustawianie wiec to na 100% sa regulatory, jak sa polamane to te pokretła od regulacji podczas ustawiania kreca sie bez oporu-bardzo lekko
a i podczas jazdy noca jak jedziesz po nierównosciach to skacze swiatło rzucane przez lampe???
a tak nawiasem mowiac te regulatory sa kruche lamia sie same, jak wjedziesz w dziure lub nawet mocniej trzasniesz maska poprostu zmeczenie materiału
otwórz maske i niech ktos zapali swiatła powinno byc slychac jak silniczek sie ustawia a bynajmniej probuje
Ty jednak napisales wczesniej ze nawet recznie reflektor nie reaguje na ustawianie wiec to na 100% sa regulatory, jak sa polamane to te pokretła od regulacji podczas ustawiania kreca sie bez oporu-bardzo lekko
a i podczas jazdy noca jak jedziesz po nierównosciach to skacze swiatło rzucane przez lampe???
a tak nawiasem mowiac te regulatory sa kruche lamia sie same, jak wjedziesz w dziure lub nawet mocniej trzasniesz maska poprostu zmeczenie materiału
Nasłuchiwałem silniczka i nic a nic go nie słychac.....
Wyregulowałem lampe recznie tym pokretłem pod maska jak narazie, brak $$$
Co do skakania lampy nocą to nie zauwazyłem.... Ale jutro mam jazde w nocy wiec spróbuje zauwazyc cos....
Chodziło mi o regulowanie pokretłem w kabinie przy kierownicy, na to nie reaguje....
Wyregulowałem lampe recznie tym pokretłem pod maska jak narazie, brak $$$
Co do skakania lampy nocą to nie zauwazyłem.... Ale jutro mam jazde w nocy wiec spróbuje zauwazyc cos....
Chodziło mi o regulowanie pokretłem w kabinie przy kierownicy, na to nie reaguje....