brak prądu w szyberdachu

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Awatar użytkownika
PiotrekE34
Małopiszący

brak prądu w szyberdachu

Post autor: PiotrekE34 »

Witam w związku z tym że ogarniam cały samochód na wiosnę przyszła kolej na nie działający szyber w e36. po zakupie auta pochodził tydzień i umarł a że na jesień\zimę był zbędny i nie używany to go nie robiłem. Sprawa wygląda tak w gniazdku bezpiecznika nie ma prądu (podobno podaje go przekaźnik) więc zajrzałem pod kierownice na przekaźnik i jest ok nic przypalony i prąd ma ale już u góry go brak w gniazdku do silniczka( dodam że silniczek szyberdachu był wyciągnięty z kolejnym przekaźnikiem, guzikiem i sprawdzony jest ok)
nie widziałem żadniego przebicia, czy to wina przekaźnika pod kierownicą czy o co chodzi?
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Soki »

Z tego co mam tu zrozumieć prąd we wtyczce od silnika masz tak??

Sprawdź jeszcze przełącznik, czasami sama wina leży w nim.
Awatar użytkownika
PiotrekE34
Małopiszący

Post autor: PiotrekE34 »

Nie, u gory nie ma pradu ale silniczek z guzikiem i przekaznikiem dzialaj jak sprawdzilem pod prostownikiem.
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Soki »

Ok bezpieczniki sprawdzone?? W najgorszym przypadku możesz mieć uszkodzony kabel zasilania. Dla pewności weź kabel i bezpośrednio z akumulatora daj zasilanie zobacz co w tedy będzie się działo jeżeli dalej będzie nic to sprawdź dobrze masę. Jeżeli to wszystko zawiedzie to pozostanie ci kabel zasilający. Zacznij od bezpieczników i zobacz czy tam jest prąd??
ODPOWIEDZ