Witam!
Problem polega na tym ze tempomat wylacza sie(calkowicie-zielona lampka) po nacisnieciu pedalu hamulca. Po wylaczeniu silnika(przekreceniu stacyjki) i ponownym uruchomieniu tempomat znowu dziala do pierwszego hamowania. Dziwne? A jednak! Bylem juz 3 razy w ASO i u 2 magikow(elektrykow) i nie pomogli. Moze ktos z Was spotkal sie z podobnym problemem lub potrafi mi doradzic co z tym fantem zrobic???
[E46] Problem z tempomatem e46 320i
Moze to jest czujnik polozenia pedalu hamulca, co prawda patrze na bazie tego co ja mam w tempomacie u siebie w e30.
jeżeli działa do pierwszego hamowania to sprobuj odlaczyc (lub spiąć na krótki w zależności jak działa) na chwile ten czujnik (w moim przypadku nie działają swiateła STOP) i się przejedź, jak będziesz hamował to nacisnij sprzegło to ci sie tempo wyłączy.
Jak nie to to moze podmień bezpieczniki, komputer.
jeżeli działa do pierwszego hamowania to sprobuj odlaczyc (lub spiąć na krótki w zależności jak działa) na chwile ten czujnik (w moim przypadku nie działają swiateła STOP) i się przejedź, jak będziesz hamował to nacisnij sprzegło to ci sie tempo wyłączy.
Jak nie to to moze podmień bezpieczniki, komputer.
-
- Zaawansowany forumowicz