BMW 318 TDS problem po podłaczeniu INPA

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Puszkin
Małopiszący

BMW 318 TDS problem po podłaczeniu INPA

Post autor: Puszkin »

Witam
Jako że jestem tutaj nowy Witam wszystkich posiadaczy BMW.
Wracając do tematu, podłaczyłem lapka do mojej BUNI (inpa przez rs)celem sprawdzenia jakie pojawiły się błędy(dokładnie chodziło mi o ABS). Oczywiście czujnik lewego koła błąd, i tutaj lapek się wyłączył. Poskładałem sprzęt wsiadam do autka chcę odpalić i LIPA......
podładowałem lapka podłączyłem sprawdzam błędy a tu błąd dotyczący immobilajzera.
Bunię kupiłem w stanie opłakanym jak środki pozwalają to ją odnawiam. Immobilajzera w kluczyku nie ma brelok który jest przy kluczykach jest tylko do alarmu i centralnego (alarm nie jest ori),z mojej wiedzy alarm jet w jakiś sposób podłaczony do immo i poprostu go oszukuje.Pozatym pojawiło się coś takiego gdy wkładam kluczyk do stacyjki pozycja 2 zamyka mi zamki(wczśniej tej opcji nie było).Moje pytanie czy po takim podłączeniu i tylko przeglądanie co się wyswietla mogłem coś rozprogramować. Kolejne pytanie czy ktoś na Forum posiada wiedzę i czas by pomógł mi wyprostować temat. Oczywiście bunia nie odpala więc przyjdę po kolegę i odwiozę.Proszę o wyrozumiałość w sprawach alarmu i elektryki w mojej BUNI jestem zielony. Autko kręci ale nie zapala.
Miejce postoju BUNI Katowice
ODPOWIEDZ