e36 ASC

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
adibas
Zaawansowany forumowicz

e36 ASC

Post autor: adibas »

Witam,jak wyglada sprawa z asc w modelu e36. Była to opcja czy standard od któregoś roku ? Pytam bo moja połowa chce upolować jakąś e36 ale nie pozwole jesli nie bedzie miala tego asc bo wiadomo jak to sie moze skonczyć ;p (głownie chodzi o zime)
Awatar użytkownika
SebaE36
Maniak forumowy

Post autor: SebaE36 »

z tego co wiem to była opcja i nie we wszystkich to jest. W jednych jest ASC a w jednych ASC+T, w innych nie ma nic :)
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

adibas pisze:Pytam bo moja połowa chce upolować jakąś e36 ale nie pozwole jesli nie bedzie miala tego asc bo wiadomo jak to sie moze skonczyć ;p (głownie chodzi o zime)
ASC były wyposażane przeważnie przy większej pojemności silnika ,lub na życzenie (chyba hehe)

To że auto jest wyposażone w ASC lub ASC+T to nie oznacza że można jezdzic bez wyobrazni ,
ASC - do dusi obroty ,to tak jak byś chciał ruszyc z 2 biegu w zimie na śniegu ,
ASC+T -kontrola trakcji ,stabilizacja toru jazdy ,
Jadąc na zaśnieżonym łuku dodając gazu ,to nie oznacza że pojedziesz bezpiecznie ,nic się nie stanie (może się stac)
BMW jest tylni napęd ,każde nie umyślne dodanie gazu w zimowych warunkach bez wyobrazni może się zle skończyc
Takie moje skromne zdanie :wink:
adibas
Zaawansowany forumowicz

Post autor: adibas »

"BMW jest tylni napęd ,każde nie umyślne dodanie gazu w zimowych warunkach bez wyobrazni może się zle skończyc " zgadzam sie, ale zawsze lepiej miec te ASC (jeszcze lepiej ASC+T) niż go nie miec :)
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

zgadzam sie, ale zawsze lepiej miec te ASC (jeszcze lepiej ASC+T) niż go nie miec
Co racja to racja :wink:
Jak juz będziesz kupował to kup z ASC+T
Obrazek
ODPOWIEDZ