[E36] wskaźnik poziomu paliwa wariuje..
[E36] wskaźnik poziomu paliwa wariuje..
Witam..
Od pewnego czasu zauważyłem, że po odpaleniu samochodu i przejechaniu (kilkuset, kilku metrów, kilometrów) wskaźnik poziomu paliwa zaczyna pokazywać 45 litrów gdy tak naprawdę mam 20-25 litrów..
Po zgaszeniu samochodu i ponownym odpaleniu wskaźnik już pokazuję normalnie..
Jakies pomysły ? pływak, albo coś z elektryką ?
Od pewnego czasu zauważyłem, że po odpaleniu samochodu i przejechaniu (kilkuset, kilku metrów, kilometrów) wskaźnik poziomu paliwa zaczyna pokazywać 45 litrów gdy tak naprawdę mam 20-25 litrów..
Po zgaszeniu samochodu i ponownym odpaleniu wskaźnik już pokazuję normalnie..
Jakies pomysły ? pływak, albo coś z elektryką ?
Ja maiłem cos podobnego z tym że jak zatankowałem przykładowo pół baku ,to było git
ale wystarczyło przejechac się kilka metrów i wskazik spadł na sam dół i świeciła rezerwa ,kilka razy wyciągałem pływak ,po ponownym wsadzeniu wszystko bylo w porządku
Nie wiedziałem co jest ,kupiłem miernik i mierzyłem scieszke na pływaku po której porusza sie pływak i się okazało że było mikro przetarcie scieszki ,wymiana pływaka problem znikł
ale wystarczyło przejechac się kilka metrów i wskazik spadł na sam dół i świeciła rezerwa ,kilka razy wyciągałem pływak ,po ponownym wsadzeniu wszystko bylo w porządku
Nie wiedziałem co jest ,kupiłem miernik i mierzyłem scieszke na pływaku po której porusza sie pływak i się okazało że było mikro przetarcie scieszki ,wymiana pływaka problem znikł
-
- Małopiszący
-
- Małopiszący
Teraz jak jeżdżę to wydaje mi się że wskazówka bardzo powili się obniża... aż za bardzo
W weekend sprawdzę pływak..
Przeczytałem też na necie, że w e36 są dwa pływaki czy tam czujniki poziomu paliwa.. prawda to ?
Jak dotąd myślałem, że jest tylko ten oznaczony na rysunku numerkiem 2.
Czy jak by był walnięty pływak to kupić nówkę o numerze oe - 16146758255 czy plus coś jeszcze ?
W weekend sprawdzę pływak..
Przeczytałem też na necie, że w e36 są dwa pływaki czy tam czujniki poziomu paliwa.. prawda to ?
Jak dotąd myślałem, że jest tylko ten oznaczony na rysunku numerkiem 2.
Czy jak by był walnięty pływak to kupić nówkę o numerze oe - 16146758255 czy plus coś jeszcze ?
-
- Małopiszący