problem z navi 16/9 bmw e39

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
balrog
Małopiszący

problem z navi 16/9 bmw e39

Post autor: balrog »

Witam mam 2 problemy z moja navi w e39.oryginalna nie dokladana.mianowicie nie lapie fal radiowych wogole.z cd dziala wszystko takze wszystkie glosniki też działają.a 2 problem to obraz czasem migocze i przeskakuje nie mam pojęcia czemu.wie ktoś co to moze być?bm24 sie psuje??czy tuner sie juz sypie?

następnym razem będzie nagroda! :wink:
Ostatnio zmieniony 2014-09-14, 19:14 przez balrog, łącznie zmieniany 1 raz.
karpiu12345
Zaawansowany forumowicz

Post autor: karpiu12345 »

raczej sam ekran. mam e38 :) z tym samym navi. a jak Ci sie wyl;aczy ekran to muzyka gra ?
BMW to nie tylko zwykła marka, to cecha charakteru,to klasa, to elegancja ...
balrog
Małopiszący

karpiu12345 pisze:raczej sam ekran. mam e38 :) z tym samym navi. a jak Ci sie wyl;aczy ekran to muzyka gra ?
Ta jak sie wylaczy to gra muzyka przyciski działają można normalnie zmieniać utwory itp
karpiu12345
Zaawansowany forumowicz

no to masz problem z samym ekranem :) najpierw wyjmij sobie ten ekran i sprawdz czy tam wszystko ok :) mi sie te wtyczki luzowaly za nim i tak sie robilo. dokladnie tak samo muzyka grala a ekran byl wylaczony ;)
balrog
Małopiszący

karpiu12345 pisze:no to masz problem z samym ekranem :) najpierw wyjmij sobie ten ekran i sprawdz czy tam wszystko ok :) mi sie te wtyczki luzowaly za nim i tak sie robilo. dokladnie tak samo muzyka grala a ekran byl wylaczony ;)
A tuner tv nie ma na to wpływu?a brak wyszukiwania stacji radiowych moze być spowodowane uszkodzeniem tunera bm ja mam akurat bm24 czy raczej gdzieś indziej szukać przyczyny?
karpiu12345
Zaawansowany forumowicz

hmmm ... jezeli pada ci tuner to inpa powinna go pokazać ;) dzisiaj odpiąłem swój żeby sprawdzić objawy i inpa pokazuje błąd. Nie masz od kogo podmienić tego tunera ? na probe ? bo szkoda kupować używka trochę kosztuje. Naprawa już niewiele mniej ;) moj kolega naprawia takie "pasci"
aaddriannooo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: aaddriannooo »

karpiu12345 pisze:dzisiaj odpiąłem swój żeby sprawdzić objawy i inpa pokazuje błąd
Ale nowość . Z reguły zawsze tak jest gdy się jakiś czujnik/moduł odepnie to program pokazuje błąd komunikacji.
W przypadku czytnika nawet gdy będzie uwalony to inpa tego nie pokaże (chodzi mi o soft/laser czy jakiś zimny lut na płycie)
balrog
Małopiszący

Niestety nie mam na inpie błędu nie pokazało.ale dzis była dziwna sprawa przez chwilę coą tam zlapalo fale i chwilę bylo slychac audycje radiową i znowu szumy;/.poprzedni właściciel wgrywal polskie mapy i menu.mogło mieć to wplyw na zepsucie softa czy cus takiego?juz lapie sie wszystkiego by znaleść przyczynę;/
aaddriannooo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: aaddriannooo »

Do prześwietlenia tuner radiowy. Zobacz jak to tam wygląda. Wyciągnij wtyk anteny, podepnij na krótko inna i się przekonasz czy wina leży w samej antenie czy w tunerze.
ODPOWIEDZ