[E39] Światła e39
-
- Zaawansowany forumowicz
[E39] Światła e39
Witam, dzisiaj mam lepsza zagadkę
Wczoraj miała po raz 1 miejsce taka sytuacja.
Jak codzień rano wsiadam do samochodu i odpalam silnik, włączam światła i tu nagle dyskoteka na desce , migaja niezwykle szybko błędy wszystkich żarówek , trwa to 2-3 sekundy, jak już xenony się ustawia to wszystko się uspokaja z zewnątrz (patrząc na przednie lampy) wygląda to tak:
Zapala się prawy Xenon na sekundę potem gasnie, zaczyna mrugac i po chwili się zapala, sekunde po zapaleniu prawej zapala się lewa i potem się nic nie dzieje nadzwyczajnego. Ktoś ma jakiś pomysł? Mogę nagrać filmik jak to wygląda dla ciekawych
Wczoraj miała po raz 1 miejsce taka sytuacja.
Jak codzień rano wsiadam do samochodu i odpalam silnik, włączam światła i tu nagle dyskoteka na desce , migaja niezwykle szybko błędy wszystkich żarówek , trwa to 2-3 sekundy, jak już xenony się ustawia to wszystko się uspokaja z zewnątrz (patrząc na przednie lampy) wygląda to tak:
Zapala się prawy Xenon na sekundę potem gasnie, zaczyna mrugac i po chwili się zapala, sekunde po zapaleniu prawej zapala się lewa i potem się nic nie dzieje nadzwyczajnego. Ktoś ma jakiś pomysł? Mogę nagrać filmik jak to wygląda dla ciekawych
przetwornice sa sterowane oddzielnie...tak samo wlasciwie jak kazda zarowka w samochodzie ( dlatego wiadomo dokladnie ktora nie dziala )Pablow pisze:nic sie nie zmienia jak ruszam kablami wiec raczej tak. a to ICM może robić głupoty na 1 przetwornicy? a druga będzie działała normalnie?
pamietaj ze po podmianie lcm'a trzeba przeprogramowac ( jest tam przebieg wpisany i pojawia sie kropka przy przebiegu jezeli sie nie zgadza )
...tak znowu sie czepiam...