[E36] Airbag swiruje?

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Falk

[E36] Airbag swiruje?

Post autor: Falk »

Witam. Pytanie mam nastepujace otoz - po przekreceniu kluczyka badz odpaleniu motoru airbag swieci przez ok 3-5 min (od odpalenia badz przeklrecenia stacyjki). Jak widzialem u innych poducha gasnela tak samo szybko jak reszta kontrolek po odpaleniu. (bylem tez na komputerze - nie bylo zadnych bledow - oczywiscie tez poduszka nie wystrzelila ani nie bylo zadnej stluczki) Czy to jest problem? Jezeli tak to jak go rozwiazac? Dzieki z gory i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Falk pisze:Jezeli tak to jak go rozwiazac?
Wydłubać kontrolkę śrubokrętem i po problemie :DDD

Albo poważniej...
(tematy juz były poruszane tu wiele razy)
można wpiąć w matę urządzenie zwane emulator, albo trochę trudniej:
wlutować diodę, ale skoro komp nie wykrywa błędu... Nie wiem :(((
Ale warto spróbować...
A u jakiego to fachowca byłeś, że nie potrafił zdiagnozować problemu???
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Falk

Post autor: Falk »

Coz... moj compact to nie e46 :P mam tylko jedna poduszke wiec nie wiem czy w ogole cos takiego mam... napinacz pasa tez raczej w mojej opcji nie wystepuje bo nawet nie mam takiej kontrolki o braku zapiecia pasa... :P

Gdyby byloby zwarcie na tasmie przy kierownicy to swiecilaby sie poduszka badz jakies inne efekty by dawala?

A co do fachowca to sam wiesz... kumpel kumpla od znajomego.. bla bla bla. ;) Innym pomagal... mi niestety nie mogl w zaden sposob pomoc.. (nie wykryl bledu?)

edit:

coz jednak racja co do fachowca... bylem u kolejnego tym razem prawdziwego (z zupelnie innym problemem - przy okazji mi sprawdzil) i okazalo sie ze mam cos nie tak przy zegarach.. zwarcie czy niestyk...
ODPOWIEDZ