[Exx] Interfejs diagnostyczny BMW

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
zizou_88
Małopiszący

[Exx] Interfejs diagnostyczny BMW

Post autor: zizou_88 »

Witam wszystkich ;)

Ostatnio zaciekawił mnie temat diagnostyki komputerowej naszych bawarek :)) W związku z tym mam kilka pytań.

Jaki Interfejs polecacie ? Na allegro widze ceny od 80 zł do kilku tysięcy. W co warto zainwestować ? Jakie programy są godne uwagi oraz jakie możliwości daje taka kontrola pojazdu ? Czy potrafi to wykryć wiele usterek ? Myślę że temat dobry do dyskusji ponieważ nie znalazłem na forum ogólnego tematu tego typu :)
Ostatnio zmieniony 2009-12-22, 00:27 przez zizou_88, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdyby Bóg dał przedni napêd to ludzie chodzili by na rêkach ;D
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

zizou_88 pisze:widze ceny od 80 zł do kilku tysięcy
Cena mówi zawsze o jakości :/
Kumpel ma program diagnostyczny np. za 80.000 :/
Mam nadzieję nie masz aucie aż tylu usterek, aby potrzebować podpinać co chwilę kompa.
Nie wiem sam do czego mógłby być potrzebny taki interfejs do "prywatnego" użytku.
Skasować inspekcję? (chociaż to można zrobić zwykłym spinaczem do papieru)
Posprawdzać błędy co tydzień???

Lepiej poszukać kogoś na forum i zrobić to za free, lub podjechać do serwisu i odżałować 30zł...
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
zizou_88
Małopiszący

No właśnie o to mi chodzi żeby nie jeździć do serwisu i czy to sie wogole opłaca kupować.
Jakie możliwości daje taki interfejs, czy np moze wykryc uszkodzoną sonde, czujniki itp itd.
Co do błędów to mam jeden ( spalona żarówka rejestracji którego nie potrafie wykasować)

A nie uzywalbym tego tylko do jednej bawarki ;p
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

ja używam, interfejs z allegro, programy: INPA i DIS, obu się jeszcze uczę. Czasami mam problemy z połączeniami z różnymi modułami, np w INPIE instalator 10.0.x.x nie łączy się z modułem silnika w e46 320d, airbag klima, webasto, elektryka pokładowa, zegary itd działają. Muszę jeszcze disa opanować, moze tam LIVE DATA będzie śmigać na tym "interfejsie" :) Polecać nie będe bo sam testuję dopiero :)
zizou_88
Małopiszący

No dobra a kupiłeś taki tańszy interfejs do 200 zł czy coś droższego?
luki e 46
Małopiszący

Post autor: luki e 46 »

Na BMW KLUB POLSKA http://www.bmw-klub.pl/ .W dziale diagnoza komputerowa szukaj gostka o nicku NERWUS.On robi fejsy,sa sprawdzone przez wielu użytkowników(ja osobiscie nie mam) :neutral: Ale mój znajomy ma i sobie chwali.Co do ceny trzeba liczyć 300zł z hakiem
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

ja dalem jakos z przejsciowka na okrągłe 150zł. Te od nerwusa są troche przecenione. No, ale wybór należy do Ciebie :)
ODPOWIEDZ