[E36]Ringi CCLF vs. Led SMD ???

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Awatar użytkownika
Turbo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Turbo »

Ledów nikt nie ma bo to dobre wiesz dla kogo ;) a w bmw jak juz chcesz ringi to tylko CCFL ;) Pozdro :bmw:
Obrazek
Niebezpiecznie to jest wsadzać kutasa do turbiny na odpalonym silniku.
mgorny1982
Małopiszący

Post autor: mgorny1982 »

Witam wszystkich
Ja natomiast wywaliłem ccfl i kupiłem Led SMD (ccfl byly ładne ale w moim przypadku bardzo awaryjne) (3 dokupione przetwornice i 2 niedziałajace ringi) dalem juz sobie spokój
uważam że SMD warte swej ceny efekt bardzo ładny ale wiadomo każdy chwali swoje. moge wżucić foty jesli to kogos interesuje.
Serdecznie Pozdrawiam
MIRO
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

ta wstaw to odrazu w temat "wiejski tjuning" :p
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

Moloch pisze:ta wstaw to odrazu w temat "wiejski tjuning" :p
Dokladnie. I zamiast ringow kup slownik :)
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Awatar użytkownika
djmario
Site Admin
Kontakt:

Post autor: djmario »

mgorny1982 pisze:Ja natomiast wywaliłem ccfl i kupiłem Led SMD (ccfl byly ładne ale w moim przypadku bardzo awaryjne) (3 dokupione przetwornice i 2 niedziałajace ringi) dalem juz sobie spokój
jesli wiesz co to jest gwarancja to wrto było z niej skorzystac, a jesli wszystko sie dzialo po gwarancji i w krotkim czasie to radziłbym sprawdzic instalacje w aucie , nic nie dzieje sie bez przyczyny.

Ja po użytkowniu 3 letnim ringow wymienilem raz przetwornice :lol:
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Obrazek
Obrazek
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany :P
Wally

Post autor: Wally »

Witam ponownie,puki temat jeszcze istnieje to mam jeszcze jedno pytanie,otóż mam możliwość kupienia tanio lamp ZKW w bardzo dobrym stanie,obecnie mam lampy bosch ale już trochę wyeksploatowane,jak pisałem kilka postów wyżej zakupiłem Ringi CCLF i nie narzekam,świecą ładnie i puki co żadnych problemów,moje pytanie brzmi czy ringi CCLF będą pasowały do lamp ZKW bo z tego co wiem trochę się różnią od lamp bosch a chciałbym uniknąć takiego efektu jak na screenie

Obrazek

Chodzi mi o same spody ringów,czy będą się tak chowały w obudowie że nie będzie idealnego okręgu? bo z tego co wiem w lampach depo właśnie tak to wygląda a Ringów nie da się pomniejszyć ze względu na ich łatwą łamliwość.
ODPOWIEDZ