[E36] Dużo zachodu przy zmianie OBC I (11) na OBC II (18)?

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
przemo820
Zaawansowany forumowicz

Post autor: przemo820 »

Witam i podpinam się pod temat :razz: Chcę sobie założyć 18 przyciskowy OBC i taki zakupiłem z rozbitego auta+czujnik temp. zew. problem w tym że mam tylko zegarek i mały schowek :roll: Jak to ugryźć wszystko razem :???: Dodam tylko że wraz z obc mam wtyczki. Proszę o pomoc :569:
Sebek
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Sebek »

tematbstary jak swiat wykopany zza swiatow....ale nie o to chodzi
mam u siebie OBC z duzym wyswietlaczem,ktore pokazuje"bledy" z opcja Set/reset i Check...
i chcialbym zmienic na OBC ktore bedzie pokazywalo mi temp spalanie itd itp. i tu moje pytanie!czytalem ze trzeba z czarnej wtyczki przepinac na biala itd...ale dzis rozebralem wszystko zeby zobaczyc jak to wyglada i okazjue sie ze mam obie te wtyczki -czarna ktora jest podlaczona pod obecne OBC i biala ktora jest luzna i tu moje pytanie!?
czy jezeli teraz podlacze inne obc z wszystkimi funkcjami bedzie mi wszystko pokazywalo czy nadal bede musial grzebac i kombinowac z przerabianiem tych wyczek?niemam jak tego sprawdzic i nie chce narazie kupowac obc jezeli by mialo to nie dzialac i trzabylo by kombinowac...
a jesli mualbym pewnosc ze wystarczy to podlaczyc i wszystko bedzie grac to wtedy bym se kupil i zmienil
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

Sebek, napewno nie bedzie dzialalo skoro dziala male OBC bo tam trzeba pozamieniac kabelki. Mozesz podjechac ktorys dzien i sprawdzimy mojego kompa u ciebie ;)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
ODPOWIEDZ