[e39]dziwny problem
[e39]dziwny problem
w załączonym zapłonie miga kierunek po wyjęciu kluczyka świeci postój z prawej strony i wszystko było by ok gdyby nie fakt że przełączniki są odpięte z kostek a próby resetu nic nie dały i błędy zostały wykasowane a autko to 525d z bodajże 99r. gdzie szukać przyczyny.
a moze manetka od kierunku jest "wlaczona"
wiem ze byly takie rzeczy nie wiem czy we wszystkich autach czy nie ... ale ze zostawiales np. auto zaparkowane w niezbtt ciekawym miejscu i zeby bylo je widac to wrzucales lewy lub prawy kierunek wylanczales i zamykales auto a swiecila postojowka zeby auto bylo widac
wiem ze byly takie rzeczy nie wiem czy we wszystkich autach czy nie ... ale ze zostawiales np. auto zaparkowane w niezbtt ciekawym miejscu i zeby bylo je widac to wrzucales lewy lub prawy kierunek wylanczales i zamykales auto a swiecila postojowka zeby auto bylo widac
Przygoda pisze:a moze manetka od kierunku jest "wlaczona"
Manetki lubią się psuć, ale skoro jest odpięta to może moduł świateł padł.MIRAS pisze: i wszystko było by ok gdyby nie fakt że przełączniki są odpięte z kostek
Ale skoro błędy są wykasowane i komp nic nie pokazuje...
nie wiem.
Lecieć po kabelku do manetki do samego modułu, może się przetarł i daje "efekt" włączonego migacza???
Miernik pewnie trochę pomoże i zaoszczędzi czasu bo nie trzeba będzie rozgrzebywać peszla
Tak ja bym postąpił.
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
uwalony modul swiatel...tzw LCM...on odpowiada za oswietlenie w E39 to raczej w nim tkwi problem...jezeli to 00 rok to prawdopodobnie bedzie tam LCM II co oznacza ze padl ktorys z trazystorow ...oznacznie: bts426L1
poszukac auta z podobnego rocznika i podmienic LCMy.....jezeli to pomoze tzn ze w module problem...
jest to typowy objad wrzuconego kierunku...sprawdz tez manete...odepnij ja calkiem najlepiej i wtedy zobacz
poszukac auta z podobnego rocznika i podmienic LCMy.....jezeli to pomoze tzn ze w module problem...
jest to typowy objad wrzuconego kierunku...sprawdz tez manete...odepnij ja calkiem najlepiej i wtedy zobacz
...tak znowu sie czepiam...