[E34] Problem z wiązką tylnej klapy

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Rav82
Zaawansowany forumowicz

[E34] Problem z wiązką tylnej klapy

Post autor: Rav82 »

Witam, nie mogę sobie poradzić z instalacją tylnej klapy. Po odwinięciu wiązki zauważyłem przerwane 3 przewody: brązowy, biały i niebiesko-żółty. Nie działał centralny bagażnika, przeciwmgielne światła, podświetlenie rejestracji i światła od wstecznego. Gdy złączyłem w/w kabelki to centralny działał, wsteczne i oś tablicy. No i problem jest teraz z przeciwmgielnymi, ponieważ jak załączam światła to one też się zapalają. Jak podpiąłem brązowy i włączyłem światła to przeciwmgielne się zapalają. Biały też ma jakieś napięcie (chyba od centralnego), a ten niebiesko-żółty widziałem że jest taki przy lampie przeciwmgielnej. Nie wiem co jest grane, gdzie szukać usterki? Proszę jakiegoś magika o pomoc.

Obrazek
Mój dziadek ma na imię ''TaDek S.''
Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

Post autor: Pablo »

przeszukaj cała wiazke idaca do klapy i w klapie bo w e34 lubia sie dziac dziwne rzeczy i lubia sie kabelki przełamywac w rozznych miejscach co skutkuje zwarciami
:)
Rav82
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Rav82 »

Pablo pisze:przeszukaj cała wiazke idaca do klapy i w klapie bo w e34 lubia sie dziac dziwne rzeczy i lubia sie kabelki przełamywac w rozznych miejscach co skutkuje zwarciami
Rozumiem, będzie więcej czasu to zacznę zabawę w szukanie :bmw:
Mój dziadek ma na imię ''TaDek S.''
Awatar użytkownika
Daro Siem-ce
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Daro Siem-ce »

Akurat w tym miejscu lubią sie te kabelki naciągać i przerywać nawet przetrzeć , połącz je kolorami tak jak lecą i zobacz co sie bedzie działo , jak to nie pomoże to za oparciem kanapy jest wiązka kabli , zobacz czy pałąk ( zawias ) nie dogniótł kabla do masy i nie robi ci zwarcia . Miałem podobny problem :mrgreen:
ODPOWIEDZ