[E36 Compact] Jaki akumulator?
[E36 Compact] Jaki akumulator?
Witam!
Zbliża się jesień, zimno się robi, więc przyszedł czas na nowy aku. Powiedzcie mi w końcu jaki kupić to m43b16? Czytając wyniki google już ocip***łem.... Jedni piszą że 50Ah, inni że 65Ah a są też tacy co 77Ah proponują A na realoem teża widełki są od 45 do 60Ah.
Czy aku o taki: CENTRA STANDARD 55AH/460A 55AH (link: http://allegro.pl/centra-standard-55ah- ... 13955.html ) jest ok?
A może coś takiego: CENTRA FUTURA CA530 53Ah 530A ( http://allegro.pl/akumulator-centra-fut ... 34576.html )Czy nie bardzo...
Dzięki bardzo za info!!
Zbliża się jesień, zimno się robi, więc przyszedł czas na nowy aku. Powiedzcie mi w końcu jaki kupić to m43b16? Czytając wyniki google już ocip***łem.... Jedni piszą że 50Ah, inni że 65Ah a są też tacy co 77Ah proponują A na realoem teża widełki są od 45 do 60Ah.
Czy aku o taki: CENTRA STANDARD 55AH/460A 55AH (link: http://allegro.pl/centra-standard-55ah- ... 13955.html ) jest ok?
A może coś takiego: CENTRA FUTURA CA530 53Ah 530A ( http://allegro.pl/akumulator-centra-fut ... 34576.html )Czy nie bardzo...
Dzięki bardzo za info!!
Firma Topla ma bardzo fajny produkt 50 i coś 480 prąd rozruchu wiec mały akum. z dużym kopnęciem i masz pewność że zawsze będzie doładowany bo ma mniejszy amperaż
A co do Centry bym się zastanowił niezbyt dobre dość często zawodzą sklejają się płytki nowe zamarzają na pewno są tacy co je maja i mają przyznam szczerze że ani jedna centra u mnie nie wytrzymała nawet okresu gwarancji wiec stąd moja opinia
A co do Centry bym się zastanowił niezbyt dobre dość często zawodzą sklejają się płytki nowe zamarzają na pewno są tacy co je maja i mają przyznam szczerze że ani jedna centra u mnie nie wytrzymała nawet okresu gwarancji wiec stąd moja opinia
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
Kup sobie FairLine
Jest to produkt Centry robiony
dla Makro.
Cena to jakieś 30-40% taniej jak Centra.
Ja mam już chyba czwarty rok 96Ah i nic się nie dzieje
wbrew opiniom konkurencji.
Przecz jasna dostępne w Makro...
Kartę mogę pożyczyć jakbyś chciał
Jest to produkt Centry robiony
dla Makro.
Cena to jakieś 30-40% taniej jak Centra.
Ja mam już chyba czwarty rok 96Ah i nic się nie dzieje
wbrew opiniom konkurencji.
Przecz jasna dostępne w Makro...
Kartę mogę pożyczyć jakbyś chciał
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Marcin kartę to ja mam więc to nie problem, ale najgorzej to przekonać sie pierwszy raz do wydania kasy na produkt nie znany ojciec i ja używaliśmy centrę i nie narzekamy ale może warto spróbować czegoś innego.
Ale będę szukał chyba 50Ah albo 55Ah. Więcej uważam nie ma sensu bo niech ten alternator ładuje do pełna ten aku a nie jakoś połowicznie
Ale będę szukał chyba 50Ah albo 55Ah. Więcej uważam nie ma sensu bo niech ten alternator ładuje do pełna ten aku a nie jakoś połowicznie
witam panowie ale aku dobiera się do modelu auta i jego wyposażenia to ze aku bedzie mały i myślenie że będzie bardziej naładowany to błąd bo np e36 moze mieć alternator 60A 90A abo 115A to już inżyniery obliczały jaki ma być jeżeli masz auto mocno wyposażone w elektrykę to powinieneś mieć ciut mocniejszy akumulator i wielkość silnika np. w e39 z silnikiem 2.0benz bez mocnego wyposarzenia montują 60ah ja mam e39 3.0d na pełnej opcji i już mam 97ah choć jakbym dał 60ah też pociągnie ale jak ustawie webasto to po godzince mugłbym auta nieodpalić więc podjedź do sklepu i niech ci dobiorą według katalogu albo napisz dokładne dane bemki to postaram ci sie to sprawdzić pzpr. a co do centry to sam mam i już sporo ludziom pozakładałem i narazie ok ale polecałbym future ze względu na 36m-ce gwaranci plus ma 24 mce
...<<<BMW>>>...
siemka postarałeś sie z danymi mały szok 60 ah dla buni pasuje np. bosch s4 ale producent to juz twój wybur bosch 24mc gwarancji centra futura 36mc taki bonusik pzdr.
Akumulatory dla: BMW 316 i
316 i Compact, siln. 16 4E 2, poj. 1,6, prod. od 03.1994 do 09.2000
Akumulator Bosch S3 242x175x190 56Ah, 480A, L-
Akumulator Bosch S4 242x175x190 60Ah, 540A, L-
Akumulator Bosch S5 242x175x190 63Ah, 610A, L-
Jeżeli do wybranego samochodu pasuje więcej niż jeden akumulator to przy wyborze prosimy kierować się następującą wskazówką. Należy wybierać akumulator o większej pojemności, kiedy samochód posiada dużo odbiorników energii t.j. Audio Hi-Fi, TV, elektryczną regulację, okien, siedzeń, szyberdachu, lusterek, ogrzewanie siedzeń, telefon, nawigację itp.
Akumulatory dla: BMW 316 i
316 i Compact, siln. 16 4E 2, poj. 1,6, prod. od 03.1994 do 09.2000
Akumulator Bosch S3 242x175x190 56Ah, 480A, L-
Akumulator Bosch S4 242x175x190 60Ah, 540A, L-
Akumulator Bosch S5 242x175x190 63Ah, 610A, L-
Jeżeli do wybranego samochodu pasuje więcej niż jeden akumulator to przy wyborze prosimy kierować się następującą wskazówką. Należy wybierać akumulator o większej pojemności, kiedy samochód posiada dużo odbiorników energii t.j. Audio Hi-Fi, TV, elektryczną regulację, okien, siedzeń, szyberdachu, lusterek, ogrzewanie siedzeń, telefon, nawigację itp.
...<<<BMW>>>...
dobry temat tez rozgladam sie za aku do mojego kompota panowie z silesiaparts po vinie stwierdzili ze max 65Ah alternator bedzie doladowywal do pelna wiec za takim sie rozgladam. i wlasnie patrzalem troche na aku bosha. mialem wczeesniej w innym aucie aku 72Ah z centry i nie przekonala mnie ta firma, ciagle byly z nim problemy
mysle ze dobra opcjaWagon1988 pisze:Akumulator Bosch S5 242x175x190 63Ah, 610A, L-
OK. Byłem dziś na giełdzie w Gliwicach i dokonałem zakupu. Padło na tę sama firmę co przy poprzednim aku (i nie była to Centra jak napisałem wcześniej), a mianowicie AkuCenter. Za akumulator 62Ah zapłaciłem 180 zł, tylko teraz zastanawiam się czy nie lepiej było wziąć 55Ah... no ale po zakupie więc teraz koniec dylematów.
-
- Małopiszący