centralny zamek
centralny zamek
witam mam problem z centralnym zamkiem sterowanym z kluczyka. Mianowicie chodzi o to ze zamykajac auto od strony kierowcy nie zamyka mi drzwi przednich od pasażera , czasami zalapuje i zamknie. Jak zamykam od strony pasażera to zamykaja sie wszystkie drzwi. Zauwazylem tez ze siedzac w aucie na odpalonym silniku wciskajac rygiel w drzwiach pasazera centralka dziala a po zgaszeniu silnika wciskajac rygiel centralka nie dziala. W czym tkwi problem??? Dodam ze instalacja sprawdzona i wszystko jest ok. I jeszcze jedna rzecz po psiknieciu wd40 do zamka drzwi pasazera problem ustaje na jakis czas.
nie sztuką jest mieć nowe auto, sztuką jest żeby stare wyglądało jak nowe...
model e36?
może po prostu zawiesza Ci się zamek? WD40 wypłukało stare smarowidło i gdy wysycha jest za duży opór żeby z centralnego go zamknąć a ruchem manualnym z kluczyka dajesz rade.
Jak zamykasz od pasażera drzwi ciężej chodzi zamek niż w drzwiach kierowcy?
Rozbierz zamek i przesmaruj go dobrze może pomoże
E36 czasem nie ma "blokady" że na wyłączonym zapłonie nie zamkniesz centralnego z drzwi od pasażera za pomocą rygla?
może po prostu zawiesza Ci się zamek? WD40 wypłukało stare smarowidło i gdy wysycha jest za duży opór żeby z centralnego go zamknąć a ruchem manualnym z kluczyka dajesz rade.
Jak zamykasz od pasażera drzwi ciężej chodzi zamek niż w drzwiach kierowcy?
Rozbierz zamek i przesmaruj go dobrze może pomoże
Zauwazylem tez ze siedzac w aucie na odpalonym silniku wciskajac rygiel w drzwiach pasazera centralka dziala a po zgaszeniu silnika wciskajac rygiel centralka nie dziala.
E36 czasem nie ma "blokady" że na wyłączonym zapłonie nie zamkniesz centralnego z drzwi od pasażera za pomocą rygla?
Ja mam podobnie tylko że u mnie też jak zamykam od strony pasażera to od strony kierowcy się nie zamyka, wszystkie pozostałe normalnie... czasem strona kierowcy przy otwieraniu nie załapie centralki.... już próbowałem, sikałem ale rozbierać nie rozbierałem i mam obawy, żeby nie zrobić tak żeby już nie szło a może problem tkwi w siłownikach, że mechanicznie kluczykiem dają rade ale poprostu nie działa drugi i nie idzie?
SevaH nie wiem czy jest blokada w e36 u mnie nie ma ale na wylaczonym zaplonie od srodka od kierowcy chyba tez sie nie zamyka cale auto nawet nie wiem ale sprawdze. Tez tak myslalem ze ma ciezko ale nie rozbieralem, duzo dłubania jest przy tym?
nie sztuką jest mieć nowe auto, sztuką jest żeby stare wyglądało jak nowe...