Witam. Przejdę od razu do rzeczy. Kupiłem ponad tydzień temu samochód e36 325i od handlarza. Problemem mianowicie jest mrugająca lampka CHECK, po jakims czasie zapala się na stałe. Do tego dochodzi lampka z przeciwmgłowych tylnych, też ciągle swieci nie zależnie czy wyłącze je czy włącze. Do tego dochodzi tez lampy stopu. Gdy kupiłem auto, swiecił tylko jeden, teraz juz nie swieci ani jeden, nawet po wymianie żarówek. Bezpieczniki są dobre.
Z przodu natomiast na zwykłych "białych" żarówkach lampy na początku swiecą okej, po czasie prawa strona przygasa na pomaranczowo i zalączają sie dlugie które rownież swiecą ledwo co odcień pomaranczu. Nie dawno zalozylem swiatla xenon (chinskie) i tutaj dzieje się to samo tyle ze nic nie przygada tylko poprostu swieci lub nie swieci.
Jezeli to coś wam pomoże to dodam, ze prawa szyba dzialala, a nagle tak jakby odcieło jej prąd i rowniez nie dziala na przycisku.
Czy ktoś mi moze podsunąć jakieś pomysly, czy tutaj ostatnia deska ratunku to elektryk?
Kontrolka CHECK
Mam komputer BOSCHA KTS 200 i niestety ale przez ten komputer diagnostyczny nie mogę połączyc się z żadnym BMW. Podłączałem juz wiele samochodów kumpli którzy jezdzą BMW w tym same e36 i jedna e39 i niestety komp nie widzi tych samochodów. Podlączylem E60 i bez problemu tylko ze tam juz wejscie OBD.