Problem z komputerem e34 (?)
- MalinQ
- Zaawansowany forumowicz
Problem z komputerem e34 (?)
Tak jak w temacie.. Podejrzewam, że 'coś' się stało z komputerem...
Nie pokazuje mi ile km mam przejechane (zatrzymało się na 299960).
Dodatkowo tak jakby nie było masy do prawego przedniego światła..
Światło podłączone jest sposobem "zrób to sam" - czyli z lewego pociągnięte do prawego, ale przez to też komputer wariuje.
Nie chcę sama w tym kopać bo skopie całkowicie i będzie nieciekawie.
Możecie polecić mi jakiegoś dobrego (i oczywiście uczciwego) elektryka?
Z góry dzięki ;D
Nie pokazuje mi ile km mam przejechane (zatrzymało się na 299960).
Dodatkowo tak jakby nie było masy do prawego przedniego światła..
Światło podłączone jest sposobem "zrób to sam" - czyli z lewego pociągnięte do prawego, ale przez to też komputer wariuje.
Nie chcę sama w tym kopać bo skopie całkowicie i będzie nieciekawie.
Możecie polecić mi jakiegoś dobrego (i oczywiście uczciwego) elektryka?
Z góry dzięki ;D
W Stanowicach za strażą jest Omyła bardzo dobry elektryk lub Swonke w Leszczynach on robi dosłownie całą mechanikę kompleksowo wraz z elektryką jak zapytasz w Leszczynach gdzie ma warsztat każdy ci powie że ma warsztat za miejscem gdzie kiedyś sie zawaliła Biedronka
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
- Mystic888
- Maniak forumowy
- Kontakt:
Poczytaj na zagranicznych forach. Prosze:
http://bmwe32.masscom.net/johan/299960/299960.html
http://bmwe32.masscom.net/johan/299960/299960.html
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Problem o którym tu piszą dotyczy E-32 i jest to jakiś błąd techniczny z tego co doczytałemMystic888 pisze:Poczytaj na zagranicznych forach. Prosze:
Poza tym ja mam już trzecią E-34 mój ojciec miał dwie i każdy z nas miał w innym roczniku nigdy nie spotkałem takiego licznika no i każdy z nas przekroczył barierę 300 tyś zaciekawiłeś mnie z tego co mi wiadomo tylko Fordy, Dayewo,Fiaty miały liczniki do 100 tyś i leciały od początku
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
- Ksawer
- Maniak forumowy
Z tego co doświadczyłem osobiście miałem dwie e34 rok 88 i 89 w obu tych autach zegar mi się skończył przed 300.000 także tak jak TDS`ik pisał w tych starszych tak było.GERMAN pisze:Problem o którym tu piszą dotyczy E-32 i jest to jakiś błąd techniczny z tego co doczytałemMystic888 pisze:Poczytaj na zagranicznych forach. Prosze:
Poza tym ja mam już trzecią E-34 mój ojciec miał dwie i każdy z nas miał w innym roczniku nigdy nie spotkałem takiego licznika no i każdy z nas przekroczył barierę 300 tyś zaciekawiłeś mnie z tego co mi wiadomo tylko Fordy, Dayewo,Fiaty miały liczniki do 100 tyś i leciały od początku
- Mystic888
- Maniak forumowy
- Kontakt:
jaki jest problem wrzucic do E34 zegary z E32? Skoro pasuja P&P?
Bardzo dziwne Malinie sie licznik zatrzymal na 299 960 i tak samo sie robi w e32...
Nie wiem jak jest w dieslach, bo z taich silnikow sie smieje.
Bardzo dziwne Malinie sie licznik zatrzymal na 299 960 i tak samo sie robi w e32...
Nie wiem jak jest w dieslach, bo z taich silnikow sie smieje.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
- Ksawer
- Maniak forumowy
Tak jak TDS-ik napisał jest to wina kości pamięci i jest to spotykane w e34 jak i e32. Kilka lat temu jak się dowiadywałem,naprawa tego była nieopłacalna.Lepiej było kupić używkę z 90 lub 91 r.bo niby wtedy była zmiana i problem ten został rozwiązany. Dotyczy to i diesla i benzyniakaTDS-ik pisze:Nie pokazuje mi ile km mam przejechane (zatrzymało się na 299960).
Jest to błąd w pamięci eeprom, dosyć częsty przypadek w E34/32. Dobry elektryk/elektronik, trzeba wymontować liczniki, wylutować kość i wgrać poprawiony program. Dużo o tym pisze na elektrodzie.