Nie działa central w E34

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Malaj
Zaawansowany forumowicz

Nie działa central w E34

Post autor: Malaj »

Witam, odebrałem dziś auto od lakiernika i po odłączeniu akumulatora przestał działać central, a lakiernik nie poczuwa sie do winy, problem polega na tym ze, gdy naciskam guzik pilota kierunki migną dwa razy ale nie zamyka drzwi i nie ma sygnału dzwiękowego jak to mialo miejsce przed odłączeniem akumulatora, gdy naciska poraz drugi kierunki migają raz i tez nic sie nie dzieje, próby zamkniecia i otwarcia z kluczyka tez poszły na marne, dodam tez ze nie dziala oswietlenie wnetrza gdy jest przelączone na otwieranie drzwi, wazna rzecz: centralny nie jest ori tylko podejzewam ze jakis chińczyk sam nie wiem kupiłem juz takie, wiec moje pytanie polega na tym czy da sie jakos rozkodowac ten central lub jaka jest przyczyna nie dzialania. Z góry dzieki
Gdy siadasz na miejscu pasażera to trzesa ci sie cycki od subwoofera...
Awatar użytkownika
GERMAN
Maniak forumowy

Post autor: GERMAN »

Pod tylną kanapa masz wiązki i moduł centralnego ? jak tak sprawdź w pierwszej kolejności bezpieczniki jak masz ten central o którym myślę powinny być w takich zamykanych plastikowych mufkach :wink:
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

Post autor: Pablo »

Na 99% bezpiecznik jesli nie to modul pod tylnym siedzeniem
:)
Awatar użytkownika
TDS-ik
Zaawansowany forumowicz

Post autor: TDS-ik »

U mnie też się tak dzieje po odłączeniu akumulatora, po prostu odłącz go jeszcze raz i podłącz u mnie po takim zabiegu wszytko wraca do normy.
Malaj
Zaawansowany forumowicz

Wczoraj odłączałem aku i podpinałem z powrotem i nic, dziś zdjąłem tylną kanape i okazalo sie ze cwaniaczek z zawady ma u siebie tez elektryka gówniarza i celowo wyciagnal dwa bezpieczniki zebym przyjechal znowu i zeby mnie skasowac za robote... po włożeniu bezpieczników wszystko zaczęło działać oprócz sygnału dzwiękowego i nie wiem jak to zrobic wiec macham juz na to ręką puki co.
Awatar użytkownika
GERMAN
Maniak forumowy

Post autor: GERMAN »

Malaj pisze:oprócz sygnału dzwiękowego i nie wiem jak to zrobic wiec macham juz na to ręką puki co.
Jak jutro u ciebie będe to oblukamy co tam ci napsocili ci gówniarze :razz: :bmw:
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
Malaj
Zaawansowany forumowicz

GERMAN pisze:
Malaj pisze:oprócz sygnału dzwiękowego i nie wiem jak to zrobic wiec macham juz na to ręką puki co.
Jak jutro u ciebie będe to oblukamy co tam ci napsocili ci gówniarze :razz: :bmw:
GERMAN ważne że już sie zamyka i otwiera leje na ten sygnał ; p teraz wazny jest błotniczek ; p
ODPOWIEDZ