E39 2.0 blad cewki 1 mimo ze jest sprawna...
-
- Małopiszący
E39 2.0 blad cewki 1 mimo ze jest sprawna...
witam. mam problem moim bmw... auto zaczelo zamulac ale tylko do 2500 obrotow... podpiolem pod kompa okazalo sie ze blad 29 cewka zaplonowa 1. podmienilem cewke i problem pozostal. wiec sprawdzilem wiazke okazalo sie ze jest ok... podmienilem czujnik walu i walka i problem dalej jest. zapomnialem dodac ze problem czasem chwilowo znika... auto raz chodzi na 5 a raz na 6... powyzej 2500 obrotow chodzi normalnie. na biegu jalowym jest ok tylko pod obciazeniem swiruje...
-
- Małopiszący
siniki mam m52b20 w gazie sekfencyjnym... objawy sa na paliwie i gazie... swiece sprawdzalem i mimo to ze wygladaja ok to jutro mam zamiar wymieniac... tylko dlaczego pokazuje blad... auto ma przeblyski raz jest ok a raz chodzi na 5... co kilka sekund sie zmienia... najwiecej jak chce przycisnac... zdaza sie tak ze jak skrecam to zaczyna isc normalnie... dziwi mnie to jeszcze ze czujnik polozenia walka na biegu jalowym skacze z -1 stopnia na -6. nie mam inpy, diagnozuje go auto comem i cd ifBeleX pisze:swiece wymien
daj zdjecie z inpy na engine rughnes bo to moze byc np zalewajacy wtrysk
napisz dokladnie jaki masz silnik bo sa 2 rodzaje 2.0 w E39
zacznij od wymiany swiec
potem przesun fajki o jedna do przodu (cewka z 1 cylinda idzie na podszybie )
to ze na wiekszych obrotach - chodzi normalnie - wcale nie oznacza ze jest ok wszystko
potem przesun fajki o jedna do przodu (cewka z 1 cylinda idzie na podszybie )
to ze na wiekszych obrotach - chodzi normalnie - wcale nie oznacza ze jest ok wszystko
totalnie nie rozumiem...jak czujnik moze sobie skakac ? tam sa katy walkow podane i adaptacja czujnika wzgledem pozycji poczatkowej...wiec jakie skaknie ??19devils90 pisze:dziwi mnie to jeszcze ze czujnik polozenia walka na biegu jalowym skacze z -1 stopnia na -6
zalatw sobie inpe albo kogos z inpa...bedzie duzo latwiej diagnozowac19devils90 pisze:diagnozuje go auto comem i cd if
...tak znowu sie czepiam...