Coś się porąbało, i to samo
Wkładam dzisiaj kluczyk do stacyjki, przekręcam go i od razu zaczyna mrugać lewy kierunek
W pozycji ZERO mrugają lewe lampki,
W pozycji W LEWO mrugają lewe lampki
W pozycji W PRAWO mrugają tylko prawe.
O co chodzi???
Po wyciągnięciu wtyczki z manetki mruganie ustaje.
Zwarcie w manetce to chyba nie jest bo po wyjęciu kluczyka powinne się świecić lewe postojówki, a nie świecą...
Na razie powyciągałem żarówki z lewych kierunkowskazów i tylko skręt w prawo mogę zasygnalizować, ale za to non-stop napierdziela mi w aucie przerywacz i zielona strzałka.
Póki co cały czas pracuję i nie mam czasu rozgrzebywać kokpitu...
Macie jakieś pomysly gdzie może tkwić problem???
Jedynym i najszybszym rozwiązaniem wydaje się zakup manetki i jej wymiana, to tylko 150zł, ale za to cała kierownica do rozkręcenia
[E46] Kierunkowskazy/manetka
[E46] Kierunkowskazy/manetka
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1) Dwa torxy pod kierownicą,
2) Zdejmujesz poduszkę z czoła kierownicy i odpinasz wtyczki - trzeba mocno szarpnąć, uważaj na zęby
3) Na zamkniętej blokadzie kierownicy odkręcasz śrubę, chyba 27mm (nie pamiętam)
4) Kierownica ląduje na fotel pasażera...
5) Teraz obudowa kolumny kierowniczej, z góry jeden zatrzask, z dołu chyba dwa
6) Do reszty sam dojdziesz... Wszystko jest na wierzchu, kilka imbusów i obie manetki są dostępne...
Pamiętaj, żeby odłączyć aku na 5 min. przed rozpoczęciem roboty
2) Zdejmujesz poduszkę z czoła kierownicy i odpinasz wtyczki - trzeba mocno szarpnąć, uważaj na zęby
3) Na zamkniętej blokadzie kierownicy odkręcasz śrubę, chyba 27mm (nie pamiętam)
4) Kierownica ląduje na fotel pasażera...
5) Teraz obudowa kolumny kierowniczej, z góry jeden zatrzask, z dołu chyba dwa
6) Do reszty sam dojdziesz... Wszystko jest na wierzchu, kilka imbusów i obie manetki są dostępne...
Pamiętaj, żeby odłączyć aku na 5 min. przed rozpoczęciem roboty
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
podziękował w weekend sie z tym pobawie
[ Dodano: 15 Listopad 2009, 16:18 ]
Kurcze nie mam takiego imbusu gwiazdki Gdzie to idzie dostać?
[ Dodano: 15 Listopad 2009, 16:18 ]
Kurcze nie mam takiego imbusu gwiazdki Gdzie to idzie dostać?
[URL=http://www.fotosik.pl]
Mam taki problem, otóż nie działa mi przełącznik od kompa w lewej manetce BC (spalanie,temp,dyst,godzina), przełączam i nic pozostaje na temp. Już kiedyś mi się to troszkę przycinało, a teraz już w ogóle nie działa. Czy jak wymienię manetkę to będzie wszystko OK czy to coś innego mogło się zepsuć? Jak myślicie?