[E39] Moje dziwne przejścia z kluczykami

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Awatar użytkownika
Majk
Zaawansowany forumowicz

[E39] Moje dziwne przejścia z kluczykami

Post autor: Majk »

A więc jak w temacie. Mam dwa rodzaje kluczyków jeden oryginalny taki jak ten http://obrazki.elektroda.net/7_1238018188.jpg i dwa dokupione przez poprzedniego właściciela poliftowe takie jak te http://a.swistak.pl/001/388/1388090_1024.jpg ¯eby było śmieszniej mam tylko jeden czip sterujący immo w kluczyku (obecnie w tym oryginalnym) pozostałe dwa są puste tzn. bez czipa. Całe jaja zaczęły się gdy przełożyłem czip z kluczyka którego używałem (poliftowego) do oryginału. Otóż w tamtym kluczyku jak zamykałem auto zamrugały awaryjne w tym oryginalnym nic takiego się nie dzieje. W tamtym żeby otworzyć bagażnik z pilota musiałem najpierw otworzyć auto w oryginalnym obojętnie czy auto jest otwarte czy zamknięte mogę bezproblemowo otwierać bagażnik z knefla. Czy ktoś ma jakiś pomysł co z tym może być nie tak? Myślałem że może trzeba na nowo zaprogramować kluczyk ale wszystko działa więc to raczej nie to. Po świętach wybieram się do Katowic do Bawaria Motors dorobić pozostałe czipy ale chciałbym się najpierw tutaj zorientować co może być nie tak. Pomożecie? Bo ja już zgłupiałem :/
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne ;) "
Misiek_SZO
Małopiszący

Post autor: Misiek_SZO »

mam podobny zonk w jednym kluczyku padl mi pilot a w drugim uszkodzil sie czip i nie umie nim odpalic auta bylem w katowicach i nic sie nie da z tym zrobic

powiedzieli tylko ze trzeba nowe kluczyki kupic te sa nienaprawiane

jezeli chodzi o cene to kluczyk bez pilota tylko z immobilaiserem to 211pln
z pilotem do e39 to juz 650pln ale nie do kazdego autka mozna dorobic kluczyk bez pilota do niektórych wersji nie zostalo to przewidziane

w okolicach zor jest elektryk który powiedzial ze naprawi te moje klucze ale za oba chce 500pln wiec tez nie malo mozesz do niego podjechac on ci napewno powie co masz nie tak z tymi twoimi kluczami
ODPOWIEDZ