[E46] Radio Philips Reverse kaseciak wejście AUX

Opisy napraw różnych usterek.
Awatar użytkownika
skrzelu
Małopiszący

[E46] Radio Philips Reverse kaseciak wejście AUX

Post autor: skrzelu »

Witam,
oto sposób na podłączenie AUX w radiu BMW REVERSE PHILIPSa kaseciak wystarczy wlutować 3 przewody w kość TEA0676T tu link do schematu http://www.dz863.com/datasheet-81691326 ... ape-Decks/ w nogi nr 1 i 16 kanał prawy i lewy a w nogę 12 uziemienie. Nie trzeba wylutować czy wlutować żadnych kondensatorów. Następnie trzeba oszukać mechanizm kasety mostkując odpowiednie nogi tu link do stronki elektrody skąd można pobrać plik z wszelkimi informacjami(należy się zalogować na elektrodę żeby pobrać plik) http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 1d2695822d wygląda dość trudno ja robiłem to pierwszy raz i poszło bezproblemowo. Jakość dźwięku w pełni mnie satysfakcjonuje nie ma żadnych szumów radio działa normalnie wystarczy wcisnąć TAPE podłączyć MP3 pod wyjście w moim przypadku mini-jack i cieszyć się muzą :D
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

Super sprawa, na pewno się przyda :bmw:
Awatar użytkownika
skrzelu
Małopiszący

Gdyby były problemy z pobraniem pliku z elektrody pisać wyśle na e-maila :)
grzybson
Małopiszący

Post autor: grzybson »

Witam,
mógłbyś może jakoś lepiej przetłumaczyć tę instrukcję z rosyjskiego forum? Mam problem, ponieważ nie wiem jak oszukać mechanizm kasety u mnie w radiu philipsa ph7050. Rożni się ono od reversa, ale jest tam ta sama kość kość TEA0676T. Mechanizm jest połączony z płytą 8 kablowym przewodem i jakąś taśmą.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
skrzelu
Małopiszący

Witam,
instrukcja dotyczy radia BMW Reverse PH5950. Twoje radio to Business PH7050 więc może się różnić od mojego. Możesz zostawić mechanizm kasety i wtedy AUX będzie działał jak włożysz kasetę do radia minus taki, że jak wyciszysz muzykę to słychać jak chodzi kaseta :P.
Pozdrawiam
grzybson
Małopiszący

Post autor: grzybson »

Dzięki za odpowiedź :) tak wiem, że jak włożę kasetę to działa jednak strasznie mnie denerwował dziwięk pracującej kasety.
ODPOWIEDZ