[E46] Potrzebna pomoc w ulepszeniu car audio okolice Bielska

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
personaltrainer
Małopiszący

[E46] Potrzebna pomoc w ulepszeniu car audio okolice Bielska

Post autor: personaltrainer »

Witam mam e46 juz 3 lata i nie moge juz seryjnego dzwieku słuchac- totalna lipa. Kupiłem juz głosniki hertz 165 na przod, sam bede wygłuszał dzrzwi ale jeszcze nie mam wzmacnicza,nie wiem jaki. Uzywany do 500 zł. Radio seria nie chce zmieniac- efekt wizuany Prosze nie pisac ze google itp. pytam posiadaczy BMW, od dwoch tygodni czytam nawet forum BMW i mam coraz wiekszy metlik w głowie. Zgadalem sie przez allegro z goscie mowi ze moc jest nie wazna czestotliwosc czy cos takiego i lepiej zmostokwac :570: Duzo umie zrobic ale car audio jestem zielony. Wiec prosze o pomoc lub namiar na kogos w okolicy B-B
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Jakim cudem chcesz ulepszyć dźwięk wkładając Hertze?? :DDD
Moim zdaniem - ten dźwięk pogorszysz ;)
personaltrainer pisze:sam bede wygłuszał dzrzw
drzwi się wytłumia i to najlepiej matą tłumiącą Dynamat, albo zwykłą taśmą dekarską ;)
personaltrainer pisze:od dwoch tygodni czytam nawet forum BMW
to faktycznie masz prawo mieć w głowie mętlik ;)
Radio masz na kasety czy już z CD?
Jak chcesz wzmaka tylko na głośniki przednie to kup coś dwu-kanałowego
np.2x50W i to Ci styknie.
Chyba, ze trafisz coś 4-kanałowego w fajnej cenie, a dwa wolne kanały zawsze można później wykorzystać ;) na suba, albo do twiterów.

Napisz może najpierw czego oczekujesz i ile w przybliżeniu byś chciał wydać na to.
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
personaltrainer
Małopiszący

czyli mam rozumiec ze hertze sa gorsze od ogryginałow :shock: i cały ten dzwiek przez brak mocy w zmaczniaczu. mam max 500 zł na wzmacniacz. radio cd ale nie alpina chyba blaupunkt lub siemens. Maty dekarskie gdzie kupic np w PSB? Dwa tygonie tyle info z roznych stron a temat dla mnie nowy wiec metlik moge miec. A jesli co to jakie głosniki, porownywałem je do Power basow. Pisze do goscia i hertze da sie jeszcze odkrecic-tak mysle, bo wysyłka miała pojsc w pon. lub wtorek. Moim celem jest przynamniej przyzwoite brzmienie. Nie chce konstrkcji wypasionego car audio, bo mnie na to nie stac chce wydac okolo 1000 zł na wszystko.
personaltrainer
Małopiszący

halo mozna tu liczyc na pare cennych rad w miare szybkim czasie :569:
Awatar użytkownika
Wegrzol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Wegrzol »

mate dekarska możesz kopic w leroy merlin w obi w practikerze tak jak marcin pisal zalezy co kupisz ja ze wzmacniacza bym polecam u-dimension 4 lub 2 kanałowy jest przyjemny dźwięk:) i cena tez dobra
Moja Unitra to jest to, na osiedlu robi show
personaltrainer
Małopiszący

no i mijaja dwa miesiace i nikt nic nie dorzucił do tematu...wiec ja spisze pare moich spostrzezen w najblizszym czasie co do montarzu i wygłuszenia drzwi konkretnie w e46 w naj
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

Zakupiłem dzisiaj do auta zestaw: http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 3&pid=1522
Jest to zestaw dwudrożny, ale jak wicie ostatnio założyłem nową tapicerkę w której boczki miały założony zestaw H/K. Tweeterów i wooferów w tych boczkach nie było, ale głośnik średniotonowy został. Moje pytanie brzmi, podłączyć tylko ten zestaw dwódrożny, czy wymienić zwrotnicę na trójdrożną i podłączyć jeszcze ten trzeci głośnik z H/K?
Cały zestaw prawdopodobnie napędzać będzie wzmacniacz ORION COBALT 600.4
Ostatnio zmieniony 2012-11-29, 21:14 przez Krisstoff, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Proponuję dwudrożny zestaw ;)
Szkoda zachodu i zabawy moim zdaniem.
Pod dwa wolne kanały na wzmaku
wsadź sobie jakiegoś porządnego suba - tylko nie do hałasu,
a do "wyrównania" dźwięku ;)
Ten Orion dobrze śmiga pod warunkiem, że nie był naprawiany
przez domorosłego elektronika...
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

Czekałem na Twoją opinię ;) Zostanę jednak przy tym dwudrożnym zestawie, oczywiście drzwi zostaną porządnie wygłuszone żeby nie było lipy ;)
Sub do zestawu dojdzie ewentualnie w po nowym roku jak 14 wypłacą :D Tylko jeszcze nie wiem jak to rozwiązać żeby nie utracić funkcjonalności bagażnika, tym bardziej że nie mam dzielonej kanapy, tylko sam rękaw na narty...
Obrazek
ODPOWIEDZ