W ostatnim czasie strasznie zaczęło draznic mnie granie seryjnego audio w mojej buni wiec czas na jego rozbudowanie. Jednak poza zdolnościami manualnymi nie mam zbyt duzego pojęcia o bardziej złozonych instalacjach audio i z mojej strony proszę o porady dla laika.
Samochód fabrycznie posiada zestaw 10głosników tzn: po 3sztuki w drzwiach przednich, po 1 w drzwiach tylnich oraz w 2szt w tylnej półce.
W bagażniku jest jakis wzmacniacz wiec trzeba go będzie chyba stamtąd usunąć.
-Budżet jaki chce przeznaczyc to jakies 2-3tys. Zł max
-Musi zostac ori radio.
-tylna kanapa nie jest rozkładana więc głosniki z półki out.
Moja taka mała propozycja:
Dego ST650 - przód
DLS X A-30 - wzmak
Sub RE Audio lub JL
Ewentualnie jak starczy funduszy wymiana głośników w tylnych drzwiach.
Co myślicie o tej konfiguracji?
Przypadkiem znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/dls-x-a30-morel-tempo ... 48077.html
Cena wydaje się być dużą okazją, wysyłka kurierem za darmo a sub do wyboru RE Audio lub JL.
co o tym myśleć?
Moje CarAudio od podstaw w E46
-
- Małopiszący
-
- Małopiszący
Tylko którą skrzynię wybrać?
Co do wytłumienia drzwi mam już maty ( boll? )
Do tego dokopię taśmę dekarska, i jakiś uszczelniacz.
Gdzie kupie tanio nieduży mdf? Castorama/Praktiker czhy lepiej jakis zwykly sklep budowlany?
No i jeszcze jedno istotne pytanie, sygnał do wzmacniacza mogę pociągnąć z głosników z półki które i tak są do wyjęcia? czy lepiej wyciągnąć RCA z radia? Pierwsza opcja byłaby duzo wygodniejsza...
Co do wytłumienia drzwi mam już maty ( boll? )
Do tego dokopię taśmę dekarska, i jakiś uszczelniacz.
Gdzie kupie tanio nieduży mdf? Castorama/Praktiker czhy lepiej jakis zwykly sklep budowlany?
No i jeszcze jedno istotne pytanie, sygnał do wzmacniacza mogę pociągnąć z głosników z półki które i tak są do wyjęcia? czy lepiej wyciągnąć RCA z radia? Pierwsza opcja byłaby duzo wygodniejsza...
Pierwsza może i wygodniejsza ale osobiście wolałbym poświęcić więcej czasu, zrobić to porządnie i ciągnąć z radia niż iść na łatwiznę.
Jak ma grac to porządnie.
Poza tym nowe kable to nowe a nie "stare" I wiadomo co za tym idzie
W poprzednim samochodzie przeciągałem sam wszystko od podstaw i wiem że jest trochę przy tym roboty ale za to efekt końcowy pozostawia piękne brzmienie
Jak ma grac to porządnie.
Poza tym nowe kable to nowe a nie "stare" I wiadomo co za tym idzie
W poprzednim samochodzie przeciągałem sam wszystko od podstaw i wiem że jest trochę przy tym roboty ale za to efekt końcowy pozostawia piękne brzmienie
-
- Małopiszący
chinche z remo juz do mnie lecą Sinuslive'a
Tylko gdzie podpinamy to remo w ori radiu, coś mi sie obilo o uszy ze jest tam jakis wolny pin w radiu?
Zamawiając ten zestaw z allegro dorzucili mi wyliczoną skrzynie JL za dopłatą także sprawa raczej rozwiązana a stała bądzie tuż za siedzeniem prawdopodobnie glosnikiem w stronę półki z wyciągniętymi głosnikami lub w bok tzn w stone nadkola.
Tylko gdzie podpinamy to remo w ori radiu, coś mi sie obilo o uszy ze jest tam jakis wolny pin w radiu?
Zamawiając ten zestaw z allegro dorzucili mi wyliczoną skrzynie JL za dopłatą także sprawa raczej rozwiązana a stała bądzie tuż za siedzeniem prawdopodobnie glosnikiem w stronę półki z wyciągniętymi głosnikami lub w bok tzn w stone nadkola.