heheheh
na starcie napisze ze....ja odradzam konwertery sygnalow...bo to ciagnie cale znieksztalcenia z koncowki mocy...chyba ze typowo do suba ( monoblocka ) ktory ma w sobie zwrotnice od 0 - 300 Hz to wtedy...mozna przebolec jak ktos musi
jezeli chcesz zmienic caly wzmacniacz ( co moim zdaniem ma sens...ale z glosnikami ) to trzeba poszukac rozkladu sygnalow itd
zmiana calego wzmachola ciagnie ze soba wiele problemow bo on ma w sobie zwrotnice do kazdego glosnika....wiec tutaj trzeba bardziej pomyslec ogladajac schemat tego wszystkiego
jezeli chcesz samego suba to wal konwerter poziomu ( ja i tak bym pewnie szukal sygnalu low do wyciagniecia na zewnatrz w samym wzmacniaczu bmw...ale ja to ja hehe ) i po sprawie - jezeli chcesz cos wiecej to juz trzeba dlubac...
najwieksza wada podpinania inwertera jest to ze sam sprzet bmw zwykle dzieli czestotliwosci miedzy przednie a tylne glosniki ( mala czesc basu leci na przod - spora czesc leci na tyl ) wiec podpinajac inweter w tylne glosniki - tracisz to co ma byc wzmocnione z przednich glosnikow - monoblocki sumuja sygnalu z przodu i tylu a nastepnie leci to na zwrotnice i wywalane jest po wzmocnieniu na suba - tutaj bedziesz mial tylko tylny sygnal bez przodu
co do strugania inwertera....to odpusc
http://allegro.pl/brak-rca-w-radiu-konw ... 59514.html
jest to w tak smiesznej cenie...ze az boli robota tego a jeszcze trzeba to upakowac w pudelko zeby nei bylo zwarcia uwalajacego caly wzmacniacz bmw
tyle z mojej strony

...tak znowu sie czepiam...