Audio do E36

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
Bida
Małopiszący

Audio do E36

Post autor: Bida »

Witam. Chcialem sie poradzic jakie dobre glosniczki mozna upchac w E36 w sedanie ? chce pomalu zmienic cale audio w buni :D i przede wsystkim jakie radyjko polecacie zeby fajnie gralo i mialo mozliwosc wylaczenia basow z glosnikow tak by tylko sub dawal bas :D (najlepiej jakies z GPS i wysuwanym ekranem) dodam ze suba bd robil w miejscu tunelu na narty :D i jeszcze jedno czy jak bd mial dobre radio to czy do glosnikow tez bedzie mi wzmacniacz osobny potrzebny ? z gory dzieki za wszelkie info :D
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Jest mnóstwo temató o tym ,jak co i gdzie
Bida pisze:najlepiej jakies z GPS i wysuwanym ekranem)
A toto chyba nie do e36
Obrazek
Bida
Małopiszący

czemu nie do e36 ? sporo jezdze i uzywam nawigacji wiec by sie przydalo :D zdaje sobie sprawe ze radio z gps, ktore dobrze zagra kosztuje w granicach 2tys :) co do tego iz jest sporo tematow o tym to owszem zgodze sie ale wiekszosc jest juz dosc stara a co za tym idzie sa dastepne na rynku inne glosniki i dlatego zalozylem nowy temat :D
Diesel
Małopiszący
Kontakt:

Post autor: Diesel »

Nowe nie znaczy lepsze... Rynek zalały chińskie gówna, więc te przestarzałe tematy są najpewniejsze. Co do jednostki... Pioneer wprowadził jakis juz czas temu tzw. App radia alternatywa alpineiLX aczkolwiek do e36 nie pasuje moim zdaniem wizualnie tak wybajerowane radio.
Wbrew stereotypom
Maver
Małopiszący
Kontakt:

Post autor: Maver »

Myślę, że kolega nie pyta czy radio pasuje wyglądem bo już podjął tą decyzję ;)

Co do wzmacniacza osobnego do głośników - tak, będzie on potrzebny, żadne radio nie da Ci więcej jak 20W RMS ( a tylko na ta moc powinieneś zwracać uwagę ).

Co do głośników, najważniejsze to
- wygłuszyć miejsce dookoła i pod nimi aby blacha nie rezonowała
- na 100% da się w ori miejsce wcisnąć 16tki i to jest tzw. must have w E36
- napędzić je osobnym wzmacniaczem

Taki zestaw da Ci dobre granie, co do komponentów - zależy od budżetu, jak ja się w to bawiłem kilka lat temu to polecali głośniki Hertza :)
Bida
Małopiszący

Dzieki bardzo Maver takiej porady oczekiwalem :D wlasnie tez nad Hertz'ami myslalem :D
ODPOWIEDZ